En fødsel er en fødsel....UANSETT!

Må si jeg ble litt inspirert til dette innlegget av min kjære bloggevenninne Hege i dag og måtte tenke litt tilbake på mine to fødsler, men spesiellt den siste selvsagt, da Iren kom til verden.

For dere som ikke har lest fødselshistorien er den HER, men i korte trekk har jeg hatt to naturlige og kjappe fødsler. Jonas kom på 4 timer totalt, med 2 timer effektiv fødsel, Iren kom på 2 timer totalt og 35 minutter effektiv fødsel. Med Jonas brukte jeg ingen form for smertestillende fordi "dette skulle jo TØFFE meg klare selv" ikke sant?
Fatter ikke hva jeg tenkte på....eller med for den sakens skyld, men nok om det...

Nå sist hadde jeg hvertfall planlagt at jeg skulle ta i mot piller, sprøyter, akupunktur og lystgass med åpne armer, men med mine 35 minutter på fødebenken rakk jeg ikke få i meg så mye som en liten paracet engang...
Just my luck..."Det gjør ikke vondt! Det gjør ikke vondt!!!" Snakker om å prate for sin sjuke mor... Synes jo lang vei at jeg har det helt topp her liksom.... Jada....


Men til alle som sier at, "nei det var ingen sak, h*n ploppa bare ut." og "Det er ikke så vondt som alle skal ha det til."

Kyss meg på mandag!

Det gjør DRITVONDT, pressrier og hodet på tur ut er et sant hel.... og på slutten tror du at du skal dø! Enkelt og greit!
Men når det er sagt så er det verdt hver cm av det lettere rosa nurket som kommer ut tilslutt. Jeg gjør det gjerne igjen. Følelsen av å ha født er helt ubeskrivelig. Det er liksom en grunn til at det ikke bare finnes enebarn her i verden. Og det er IKKE fordi vi glemmer hvor vondt det er.Ser dere det store smilet mitt?  ..................ikke jeg heller......


Jeg sto på Princess en uke etter fødselen, mamma var på jobb og jeg skulle innom og skravle litt med henne. Iren lå og sov i barnevogna da en eldre dame (tydligvis en kjent kunde der nede) kom bort og ville stikke hodet opp i barnevogna og titte på frøkna.

Damen : Åh så nydelig hun er!!!

Jeg :  Ja, hun er perfekt...

Damen : Når kom hun til verden da?

Jeg : For en uke siden.

Damen : Oi, oi også er du på bena allerede og ute og handler? Det var sprekt.

Jeg  : Ja det gikk fort når hun kom så jeg rakk nok ikke bli sliten. Hun kom på 35 minutter.

Damen : Åh, næmmen, du veit ikke hva det vil si å føde du da!


Og mange takk for den, frue!

Jeg var nesten i ferd med å gripe tak i en dunpute og slå henne i hodet med! VEIT IKKE HVA DET VIL SI Å FØDE???
Jeg skal fortelle deg at når du går fra ingen åpning til full åpning og pressrier på 35 minutter, så skal jeg LOVE DEG at du veit hva det vil si å føde! Enkelte folk skulle hatt munnbind... Eller gaffa-tape...

Så jeg EEEEER så enig med Litloo, man glemmer ikke, og de som sier at det ikke gjorde vondt var enten bevisstløse, eller så har de aldri født!

Noen enige?


 • Dato: 10.jan.2011   Kl: 15:26   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 19

Hva gjør du om 1082 personer av de du kjenner ikke tar deg på alvor?

Jeg har akkurat sittet og lest artikkelen om Simone Back på 42 år som tok sitt eget liv i jula... Hun var en meget deperimert kvinne, og som jeg skjønner hadde hun nok et lite problem med piller. Men det retferdiggjør jo ikke at ingen brydde seg for det?
1. juledag skrev Simone på facebook-veggen sin:

?Tog alla mina piller är död snart hej då allihopa?

Ingen av hennes 1082 venner på facebook ringte politiet.... i stedet var de kjappe til å komme med stygge meldinger til henne... Da hennes handikappede mor omsider fikk kontaktet politiet dagen etter og de fant Simone død i leiligheten, skrev hun på veggen hennes: ?Min dotter Simone dog i dag så snälla lämna henne ifred nu.?

LES ARTIKKELEN HER!

Det må jo ha vært forferdelig for mora og se alle de ekle kommentarene som tydligvis var det siste Simone fikk av oppmerksomhet før hun døde. Jeg synes det er fælt at sånne ting kan skje, jeg mener, hadde jeg lest noe sånn hadde jeg kontakta noen, om ikke politiet, så noen som kunne sjekka det ut for meg, og så fikk jeg heller kjefte litt på personen om jeg hadde finni ut at dette bare var et påfunn. MEN saken er jo at HVA HVIS DET ER SANT DA???

Jeg hadde ikke tilgitt meg selv om jeg hadde funnet ut at jeg hadde "håna" noen som faktisk hadde tatt livet sitt...

Hva mener du?


 • Dato: 07.jan.2011   Kl: 20:39   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 15

Carpe Diem - Livet vårt begynner nå....

Jepp det vil jeg. Jeg vil ha en ny start på resten av livet. Altså, ikke sånn da, jeg vil ikke velge bort noe av det jeg har eller noe da, misforstå meg rett, jeg vil bare kunne starte med blanke ark, Jeg vil ha mitt eget liv (med familien min selvsagt!) jeg vil ha nye impulser i hverdagen, det har vært så mye det siste året at nå føler jeg at jeg må ha en pause fra alt! Jeg trenger tid til å tenke på meg selv for en gangs skyld, tid til å bruke sammen med den lille familien min, tid til å "ta meg igjen".

Jeg har hatt mye tid til å tenke i det siste og det er mye som plutselig er blitt veldig klart for meg. Jeg husker jeg trivdes så godt på gården, men på en merkelig måte følte jeg aldri at den var ordentlig "min". Og det er litt rart egentlig... Men jeg tror rett og slett at det kommer av at denne gården har jo vært en familiegård, mormor hadde den, og mamma hadde den før meg. Men likevel burde jo jeg fått følelsen av at den endelig var MIN og jeg kunne gjøre som jeg ville, skape mitt eget lille liv i noe som bare tilhørte oss... Men den følelsen fikk jeg ikke...

Jeg aner ikke hvorfor... Kanskje jeg bare er født superspontan og egenrådig (det veit jeg forresten at jeg er) og må ha noe som ingen andre jeg kjenner har bodd i eller eid for at jeg skal få den følelsen av at det er mitt? Jeg synes bare det er litt rart å være snart 30 og ikke føle at jeg har fått "starta livet" enda liksom...Jeg er nok lite stedbunden av natur, jeg har alltid hatt tankegangen at: "Jeg skal gjøre det jeg føler for, når jeg føler for det i livet, det er bedre å angre på noe du HAR gjort enn noe du aldri gjorde fordi du nølte..."

Så jeg håper 2011 blir "vårt" år, jeg tror det er lurt å stoppe opp i hverdagen noen ganger og tenke litt over "hvor står jeg egentlig nå?" Det kan overraske deg noen ganger... Jeg er en uhyre positiv person, jeg klarer som regel (eller prøver alltid hvertfall) å finne noe positivt ved alt, og om du begynner med den logikken, er det utrolig hvor mye lettere alt går. Er det noe som virkelig går på tverke, ja, så går faktisk livet videre etter det og. Du må bare kunne se mulighetene for å se fremover, ikke dvele ved gamle ting i fortiden du ikke får gjort noe med.

Jeg kjenner jeg er veldig klar for en forandring. Tankegangen min er blitt anderledes bare den siste måneden etter Iren kom til verden. Vi er en liten familie! Og vi skal utrette planene våre for å ha det bra, ikke bare prate om det og gå i samme gamle sporet.CARPE DIEM - GRIP DAGEN

Morgendagen kommer aldri igjen vet du....


 • Dato: 07.jan.2011   Kl: 14:31   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 2

3-åring tilbrakte julen sammen med død mor....

En tre år gammel gutt i frankrike tilbrakte deler av julen på gulvet sammen med sin døde mor...

Sitat fra artikkelen på Fredrikstad Blad:

En tre år gammel gutt skal ha sittet ved siden av sin døde mor i flere dager i julehelgen og ventet på at hun skulle "våkne opp". På et tidspunkt ringte morfaren, men treåringen sa da rolig at "mamma sover".TRAGEDIE: Det var i den franske byen Loison-sous-Lens, i Pas de Calais-religion at politiet tror den tre år gamle gutten har sittet flere dager ved siden av sin døde mor. (Bilde tatt fra artikkelen)

Les om hele saken her:

http://www.f-b.no/nyheter/utenriks/3-aring-tilbrakte-julen-med-dod-mor-1.5931866

 

Stakkars, stakkars gutt... Jeg fikk helt vondt da jeg leste det... Dette er en gutt som er like gammel som Jonas... Altså nå døde hun en "naturlig" død da, men det gjør jo ikke saken noe anderledes... Jeg tenker bare på, herregud, 3 ÅR GAMMEL, tenk hvor redd han egentlig må ha vært etterhvert som mamma faktisk ikke våkna opp igjen.... Og han har sikkert tatt på henne og kjent at hun var kald... små barn skjønner også at ting er galt...

Jeg håper virkelig at han slipper lange traumatiske opplevelser i senere tid for dette, sånt skal ikke skje med små barn....

Hva mener dere?


 • Dato: 05.jan.2011   Kl: 22:17   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 10

Hvem i all verden kan finne på noe sånn????

Ja nå har jeg jammen sett det og... Er det virkelig mulig???

Så noen hadde linka til dette på facebook, og da måtte jeg bare inn og se hva det var... Og det var direkte kvalmt...

Her er det da en mor som rett og slett reiste fra sine 3 barn lille julaften og hadde planer om å komme hjem etter nyttår... Hva er galt oppi hodet til mora da? Forklaringen gikk ut på at hun skulle besøke en syk slektning. Jaha? Det forklarer jo saken liksom? Da er det jo helt greit å la unga være alene? NEI det er ikke det! Jeg skjønner ikke åssen enkelte tenker.... Den eldste i huset var 11 år og hadde ansvaret for to mindre søsken...

Da politi og barneværnet fikk kommet seg inn i huset 1. juledag var det 12 grader i huset og barna fant de på morens soverom under en dyne inntil en ovn. De forklarte selv at de hadde prøvd å holde varmen ved å ta seg et bad på rundgang. da hadde de vært alene i to dager, og det inkluderte tilogmed julaften... Herregud, jeg fikk helt vondt da jeg leste det.

Og jeg ble sint! Hvor er morsfølelsen hen egentlig???Bilde fra VG nett

Dere kan lese hele innlegget fra VG nett   >>>HER<<<

Det er så ille at du nesten må lese hele saken for å kunne danne deg et bilde av det...

 

Hva mener du om denne saken?

Hva slags straff burde en mor få etter et sånn tilfelle?


 • Dato: 29.des.2010   Kl: 23:53   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 11

Holder nett-avstemming om de skal ta abort eller ikke! SYKT!

Ja veit du hva, det synes jeg er SYKT!!!! Hva i all verden er det som foregår oppi hue på noen (VOKSNE mennesker sådan) som kan finne på noe sånn?

Joda, her skal du få historien om Pete og Alisha Arnold som har lagt ut avstemming på nettet ang om de skal ta abort eller ikke. Dette er et utdannet par i 30-årene som begge jobber innen IT og dermed både har RÅD til å få et barn og burde være intelligente nok til å oppfostre et barn.


Bilde fra www.nettavisen.no

Jeg må også nevne at Alisha har fått frist til å bestemme seg til den 9. desember. MEN, hun er 17 UKER PÅ VEI!!!! Herre jemini, hun er snart halvveis, og hun bærer på en frisk gutt.... Åssen går det ann å gjøre noe sånn da?
I tillegg er dette et par som har prøvd å bli gravide lenge i løpet av det 9 år lange ekteskapet. I fjor hadde de 2 spontanaborter, nå er hun gravid for tredje gang, og da MÅ jeg spørre, hvor i HELV... er logikken i at de har en AVSTEMMING om de skal ta det bort?????

Jeg skjønner det bare ikke....

HVA MENER DU OM DETTE?

Hele innlegget fra side2 kan du lese >>>HER<<<


 • Dato: 19.nov.2010   Kl: 13:13   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 5

Dette mener JEG om pels!!! Hva mener DU????

Kan jeg være dårligere?

Nei, synes det er på tide å slenge ut min mening og, for nå er det så masse forskjellige synspunkter at jeg blir smårar her jeg sitter. Jeg er nok veldig enig i de fleste, men jeg synes faktisk det er noen som er litt på kanten og, uansett hva slags mening de har. Nå vil jeg påpeke at jeg drar sikkert ikke frem de aller værste bildene fra pelsindustrien rundt om i verden, men er du ikke interressert i å se hvordan realiteten egentlig er, så burde du ikke lese videre.

Min mening om pelsindustrien er enkel! Jeg er IKKE for pels av dyr som har levd under forferdelige kår, blitt vanskjøtt, sulta, mishandla eller torturert. Og da tar jeg med alle verdenshjørner. Ikke bare norge. Jeg har sett nok av bilder, dokumentarer osv fra flere land enn bare vårt eget kongerike, og det blir IKKE noe bedre når en kommer lenger utover landegrensene skal jeg si deg...

Et lite inntrykk av pelsindustrien i Kina.....


"Skal det være en Schæfer-pels kanskje?" (Ærsj jeg blir kvalm allerede....)

I Kina, dette fantastiske landet med alle de skjulte skattene fra Ming-dynastiet, de flotte templene, den utsøkte porselenen og de mystiske geishaene... Dette landet som på en eller annen mystisk måte tiltrekker oss med alle sine hemmeligheter, sjuler også en helt annen side. Siden som dreier seg om dyr....
Kinesiske "slaktere" har nemlig en holdning om at Kjøttet fra dyret blir mye mørere om dyret har vært stresset i det øyeblikket det døde. Samtidig mener de det og har innvirkning på pelsen, den blir bløtere og slipper kjøttet lettere under flåing....

Akkurat som om kinesiske "slaktere" bryr seg om det? De river jo regelrett pelsen av lenge før det stakkars dyret har slutta å puste.... Jeg kjenner jeg blir skikkelig uvel av å sitte og skrive om dette, men jeg hadde et likeledes innlegg på en annen side da OL skulle arrangeres i Beijing. Det var stor oppstandelse om åssen Kina skulle rydde gatene for katter og hunder den gangen... Det var ikke mye pene bilder som plutselig ble publisert den gangen heller. Jeg lurer bare på åssen noen kan snu ryggen til noe sånn....Jeg lurer på om noen av de som smykker seg med "EN ekte, ny pels (revet av et eller annet forsvarsløst dyr som har hatt det vondt hele sitt liv)" tenker på hvor pelsen kom fra opprinnelig....
Som ei bloggevenninne av meg her om dagen skrev i innlegget sitt da hun prata om hva folk unnskylder seg med for å gå med eller like pels:

"Dyrene vet ikke bedre, de har jo alltid levd slik" Ja og en liten jente som blir slått daglig av faren sin vet heller ikke bedre, hun har jo alltid levd slik. Herregud tenk dere litt om da.

Og jeg er søren så enig! Meget bra skrevet, Hege! Hele innlegget hennes kan dere lese >>>HER<<< forresten. Les bloggen hennes, Litloo er en super blogg!
Men uten å komme helt off topic, det er mange jeg har merket meg er veldig sentrert på akkurat dette med pels.
Hvis du er pelsmotstander skal du I TILLEGG være:

* Vegetarianer
* Være i mot jakt
* For guds skyld ikke være innehaver av noe som har befunnet seg på et dyr noen gang....

Da mister jeg tråden litt liksom... Ta det med vegetarianer først.
Her i norge er det STRENGE krav hos mattilsynet. Alt kjøtt som selges over disk er fulgt opp fra bonde/jegere til frysedisken der det ligger. Samme gjelder selvsagt for spisesteder. Klart noen smetter unna, men poenget mitt er at det går ikke ann å sammenlikne en kalv som vokser opp med sin egen mor på en gård her i norge, får for og vann når den trenger det, får komme inn om det blir for kaldt osv, men en stakkars liten mink som står i nettingbur hele sitt miserable liv på kanskje tre bein og har infiserte sår på hele kroppen o.l. Det er to så vidt forskjellige ting fordet om begge individene deler det at de har pels.

Slakteriene i Norge og, for den del, Dyret kommer inn og blir tatt med slaktemaske. For den som ikke veit hva det er, det er et slakteverktøy med en jernbolt som blir "boltet" inn i hjernen på dyret, og dyret er dødt momentant. Det høres ikke mye trivelig ut, men det er humant. Åssen kan da enkelte sammenlikne det med en stakkars katt som blir flådd levende nede i Kina og si at det går under samme grein? Nei, spis kjøtt de som vil det, og la vær de som ikke vil, men det blir feil å blande vegetarianere med pelsfanatikere uansett åssen du vender og vrir på det.

Nummer 2, Jeg er ikke i mot jakt heller. Jakt har blitt bedrevet siden tidenes morgen, joda, pelsbruk også, men det var ingen i steinalderen som alte opp små nøster i nettingbur for å få seg en pelsbit å ha på kroppen... De brukte pelsen av dyret de felte for maten sin skyld. De utnytta hver minste ting de kunne bruke på dyret. Og til og med hos de fleste jeg kjenner av pelsmotstandere så er det ingen som reagerer med sjokk og avsky om de kommer inn en plass der det ligger et elgskinn eller liknende på gulvet. For innerst inne VEIT de fleste at dette dyret er blitt skutt på jakt og etter all sannsynlighet dødd momentant. Det finnes ingen jeger som skadeskyter med viten vilje... Det er jeg overbevist om.

Jeg kunne sikkert ramsa opp i det vide og breie videre om pels her, for det er et tema vi aldri kommer til å bli ferdig med, det er jeg sikker på....
Men sånn jeg ser det:

*FUSKEPELS-Den er varm, billig, lett å vaske, holdbar, allergifri og du kan bære den med GOD SAMVITTIGHET, så hvorfor i all verden bruker folk pels nå da?

Jeg blir sikkert halshugget her nå for noen av mine synspunkter, men jeg blogger om det nettopp for å si MIN mening om det, og jeg blir ikke sur for konstruktiv kritikk på det jeg skriver, så lenge folk holder seg saklige.
Så litt innspill:
Er du enig eller uenig med meg?

Hva er i såfall ditt synspunkt?


 • Dato: 18.nov.2010   Kl: 18:00   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 10

Hva mener DU om amming i offentlighet?

Ja nå er jeg spent. Nå har jeg det siste døgnet oppholdt meg mye i diskusjoner som gjalt et blogginnlegg fra ei som ikke hadde særlig mye til overs for ammende mødre. Så da drar jeg diskusjonen over på min egen blogg i stedet jeg. For hva mener egentlig du om ammende mødre? I offentlighet da vel og merke. Nå dreide denne andre diskusjonen seg og om ammende mødre som flasha puppene for enhver pris der det var andre folk, men for å være ærlig, jeg er snart 30 år og jeg har da aldri sett en ammende mor som virkelig går inn for å vise puppene sine når knøttet hennes er sulten?Bilde tatt fra Google

Altså, dette er jo et klassisk eksempel på hva du ser om du skulle få øye på en ammende mor, og da henger ikke jeg med lenger når denne personen med bloggen greier å få med seg at puppene til ammende mødre er: (Tekst direkte tatt fra hennes innlegg)
-Jeg vet ikke med dere men er det noe jeg kjenner jeg blir litt kvalm av rett å slett, så er de nybakte mammaene som sitter på offentlige steder og ammer ungen dems. Ikke fordi at det lille nurket sutter på puppen men fordi du ofte får synet av en blek pupp, helst med strekkmerker og slitne nippler.

Jeg går gravid med nr 2 nå og har enda tilgode å se et strekkmerke på puppene mine... Og ikke nok med det, men kvinner har vel aldri så flotte pupper som når de er ammende med mye melk. Skal love deg at en ammende mors pupper ser ikke mye sliten ut. Men etter ammeslutt og rask vektnedgang for eksempel kan jo puppene bli mye mer anderledes, men da er liksom greia den igjen at da ammer du jo ikke lenger!!!!!

Så hva er problemet?

Mye mulig denne frøknen er besatt av å lage provokasjoner hos andre, og hun får det jo til, men det går faktisk ann å provosere på temaer UTEN å angripe og slenge dritt om en bestemt gruppe mennesker!

Jeg begynte å amme sist og syntes jeg fikk det til relativt bra, det eneste problemet var at Jonas ikke gikk opp i vekt... Så han ble amme og flaskebarn fra han var 2 mnd gammel. Men når jeg kunne benytte meg av begge deler og jeg skulle ha han med ut, tror dere virkelig jeg tok med flaska og lot han få den i stedet for puppen? Ånei, da fikk han flaske så fort vi var hjemme igjen, men jeg ammet fremdeles om han ble sulten ute. Og jeg lar ikke være å amme denne gangen heller bare fordi noen individer "ikke takler" å se en pupp...

SE EN ANNEN VEI DA VEL!

Det er faktisk LITT mer viktig med en baby's næringsbehov enn med et voksent menneskes sære meninger!

Men hva synes dere?

Q: Hva synes dere om ammende mammaer i offentlighet?

Q: Har dere sett en ammende mor som viser frem puppen sin med vilje til folk rundt når hun skal amme?


 • Dato: 07.nov.2010   Kl: 12:06   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 18

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde