2010 - Mitt år i ord og bilder del 1

 

Noe inspirert av Hege måtte jeg herme litt og legge ut litt småfakta om året som gikk, og samtidig tenke litt på hva det nye året vil bringe, eller for å si det sånn, hva JEG vil det skal bringe.

For å starte med oppsummeringa først da, mens Jonas flyr rundt på gulvet og venter iherdig på at klokka skal bli tolv.

JANUAR

Det var da vi reiste til syden. Gran Canaria for å være helt eksakt. I 14 dager for å være helt eksakt. Å herreguuuud så godt det var. Jeg kunne bosatt meg der nede på 5 minutter. Og jeg mener det helt seriøst. Det kunne jeg absolutt.
Og det var her John var redd for å bli solbrent i ansiktet.Og det var etter 4 dager at vi putselig fikk med oss at VI og hadde bestillt life enjoyers pack... Hehe... Men fra den dagen var det reserverte senger og så videre... Jada, er så kjekt å få med seg hva de forskjellige tinga betyr liksom....

Jeg og Jonas var på krokodilleshow... Djeesez for noen beist.....

Så var det tilbake på jobb resten av måneden, mens jeg bare lengta tilbake igjen....

Også kom Therese og Drazenko på besøk! Endelig litt vettugt skit-jente-prat!
De var hos oss i noen dager, altfor kort etter min mening men....

 

FEBRUAR

Så var det februar sin tur!

Det begynte med fastelaven. Mamma og jan, Stian og Lone som forøvrig så ganske sprekkeferdig ut kom også.
Bollene var som vanlig perfekte (mammas selvsagt) skulle ønske jeg var like flink til akkurat det.Så var jeg på min nest siste tur "ut" i 2010. Vi hadde en jentesammenkomst på Beitostølen og feira bursdagen til ei kjempegod venninne. God pizza og godt selskap, men hadde jeg visst hva som kom til å komme, burde jeg kanskje sørga for sjåfør og tatt meg en øl eller to...

 

Og så ble lille Mathias født den 25 februar, og Lone ble mamma! Endelig var ventetida over, og jeg ble ikke mindre babysyk av den lille tassen som kom til verden der...


 

MARS

Mars var en super vintermåned. Vi var utrolig masse ute. Fikk virkelig ånden over oss. Det var nesten på nippet at jeg begynte å føle meg sprek, men sluttet i tide da... Kan jo ikke risikere å bli for sprek liksom? Det kunne jo gått utover helsa.....Egentlig gikk hele mars måned til jobbing, bortsett fra de turene ut vi hadde i helgene da. Det var noen skikkelige aketurer skal jeg si deg...

APRIL

Men SÅ kom nemlig april...... Og gjett hva??????
Joda, GRAVIIIIID!!!!! Jaha ja.... Akkurat..... Hmmm.... Sånn gikk jeg faktisk og tenkte de neste 3-4 mnd... det var så uvirkelig at det stemte liksom ikke... Det var bare rart... Men ettersom tiden gikk, gikk det mer og mer opp for meg. Jeg skulle jo bli mamma igjen!!!!

Dette var og en mnd der John fikk veldig dilla på naturbilder. Han får noen sånne røsk innimellom der han klikker helt og tar helt a med kameraet, og mesteparten av bildene blir faktisk innmari fine. Sånn som dette:

 

MAI

Dette er egentlig ganske flaut, men faktisk så har jeg ingen bilder fra mai, så enten var det en utrolig kjedelig måned eller så må jeg ha gjort noe rart med kameraet. Jeg veit jeg var på butikksjefmøte men det er det eneste jeg husker jeg var i mai.... hmmm..... Jaja, vi hopper over mai!

JUNI

Siste mnd i del 1 dette, ellers tror jeg det er fare for at dere ikke gidder lese alt, for dette ble faktisk ganske mye likevel. Vel vel, de store høydepunktene i juni var:

Mathias sin dåp!!!
Den var i kirka i Hønefoss, og etterpå var vi oppe hos Vivian (Lones mor) og forsåvidt John's ex. Det som gjorde denne dagen litt komisk var at vi hadde 2 års bryllupsdag, og det var liksom litt rart da, å "feire" bryllupsdagen hos ex'en til han du er gift med liksom... Jaja, jeg forventer ikke at alle skal skjønne den der, det er mye forviklinger i familieforholda våre gitt. 

Jeg var også på tidlig UL pga alt som har skjedd før da jeg dødfødte, så jeg fikk en tidlig UL bare for å konstatere liv, og det var det. Hjertet dunka som bare det! Det var godt å se det.

Og tilslutt må jeg jo bare slenge med et bilde av gullgutten!!!Det var første halvdel av 2010 oppsummert i bilder. Del 2 kommer i morgen på dagen. Nå skal jeg holde Jonas (og meg selv forhåpentlig) våken i en time til så vi får titta på rakettene og så er det god natt her i huset gitt. Sliter med å holde øya oppe allerede så lengter etter senga gitt.

Men til alle dere andre der ute, vil jeg ønske et godt nytt år, takk for det gamle og håper at 2011 blir et enda bedre år enn 2010!

GODT NYTT ÅR!!!!

Mine nyttårsforsetter - Hva er deres?

 
 

 • Jeg skal begynne å trene igjen
 • Jeg skal finne noe positivt å starte hver dag med
 • Jeg skal gjennomføre en utdanning/kurs e.l.
 • Jeg skal være like impulsiv som jeg har vært
 • Jeg skal spise rakfisk i november 2011

Det er de jeg kommer på i farta. også har jeg en til, men den får vente til neste år, det skjer ikke før i 2012 likevel.

Hva er deres nyttårsforsetter da?

Hva står på menyen hos dere i morgen?

Herregud, vi skal være alene på nyttårsaften, og enda greide jeg å bli stressa med innkjøp. Vi skal ha fondue på menyen tenkte jeg, og hva glemte jeg å kjøpe? Jo, OLJE... Veldig lett å få stekt noe i fondue-kjelen når en ikke har olje du... Jaja Kiwi har oppe til kl 21 i morgen, så jeg skal vel alltids få tak i. Det er litt greiere å reise på butikken når en ikke har med seg barn. Og nå står jeg litt på hodet her med rydding. Men tar det litt med ro oppi alt, det er ingen hast siden det ikke kommer folk hit og vi ikke skal noe sted heller.

Vi pleier egentlig å ha kalkun på nyttårsaften, men i år blir det fondue. Enkelt, veldig godt og du kan sitte i mange timer med maten.

Men så er det nå sånn da, at det er vanskelig å ikke stresse med ting og. Og det at jeg er sjuk oppi alt gjør meg ikke direkte kjappere for å si det sånn... Men men, et par klesvasker og litt støvsuging så blir det vel helg her og.

Gleder meg til fondue i morgen. Jeg skal lage dressingene i kveld. Da blir de kjempegode til i morgen.


Bilde fra google

Har du spist fondue før?

Hva spiser dere på nyttårsaften?

Hvem i all verden kan finne på noe sånn????

Ja nå har jeg jammen sett det og... Er det virkelig mulig???

Så noen hadde linka til dette på facebook, og da måtte jeg bare inn og se hva det var... Og det var direkte kvalmt...

Her er det da en mor som rett og slett reiste fra sine 3 barn lille julaften og hadde planer om å komme hjem etter nyttår... Hva er galt oppi hodet til mora da? Forklaringen gikk ut på at hun skulle besøke en syk slektning. Jaha? Det forklarer jo saken liksom? Da er det jo helt greit å la unga være alene? NEI det er ikke det! Jeg skjønner ikke åssen enkelte tenker.... Den eldste i huset var 11 år og hadde ansvaret for to mindre søsken...

Da politi og barneværnet fikk kommet seg inn i huset 1. juledag var det 12 grader i huset og barna fant de på morens soverom under en dyne inntil en ovn. De forklarte selv at de hadde prøvd å holde varmen ved å ta seg et bad på rundgang. da hadde de vært alene i to dager, og det inkluderte tilogmed julaften... Herregud, jeg fikk helt vondt da jeg leste det.

Og jeg ble sint! Hvor er morsfølelsen hen egentlig???Bilde fra VG nett

Dere kan lese hele innlegget fra VG nett   >>>HER<<<

Det er så ille at du nesten må lese hele saken for å kunne danne deg et bilde av det...

 

Hva mener du om denne saken?

Hva slags straff burde en mor få etter et sånn tilfelle?

 • Dato: 29.des.2010   Kl: 23:53   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 11

Gikk på vekta i stad og fikk sjokk!!!!!

At det går ann å bli så glad over så lite..... Jeg er 2 kg unna vekta jeg var når jeg BLE gravid med Iren!!! 2 kg! 2 små kilo igjen! Jaja, ikke for det, jeg skal ned enda mer, jeg var i godt hold når jeg ble gravid og jeg, men nå skal det nedover her ja! Det er hvertfall sikkert!

Men en får jo litt mer lyst når en ser sånne resultater da. og i jula i tillegg! Jeg har ikke akkurat gått inn for å bli tynn i jula kan du si...

Men nå er jeg så glad. Jeg skal virkelig gjøre et nummer av å begynne å trene nå, siden kroppen er så godt i gang selv .

Så det blir definnitivt et av mine nyttårsforsetter!Åssen ligger dere ann etter julens gode mat og slikkerier?

Har dere nyttårsforsett om trening?

Og vips!!! Nytt design på bloggen! Hva mener dere?

Dette er da mitt nye design! er det ikke fint? Nå skal det sies HØYT at det er Silje Lien som har stått for designet denne gangen og. Elsker designene hennes. Så nå skal jeg knote med de siste resterende tingene utover i de små nattetimer. Måtte bare vise frem litt her. Og folkens, dette designet gir hun vekk gratis altså !!! :D

 

Hva synes dere?

 • Dato: 28.des.2010   Kl: 23:39   Kategori: Bare Blogg
 •    Kommentarer: 22

Er det ikke rart.....?

Jeg har hørt så mange har prata om det når de har gått gravid med nummer 2. "Vil jeg få samme følelsen for nestemann som for førstemann?" "Kommer jeg til å favorisere noen av dem?" "blir jeg like god mor for begge?" Og jeg må innrømme jeg tenkte det samme selv der jeg gikk. Jeg forguder Jonas over alt på jord og jeg var nesten 210% sikker på at jeg alltid ville ha han som nr 1 i mitt liv.

Misforstå meg rett, jeg sier ikke at jeg ikke trodde jeg ville bli glad i jenta jeg bar på, jeg var bare av den oppfatningen at det ikke var plass til mer enn Jonas oppe på første seierspallen liksom. Også fødte jeg.....

Og jeg kan nok engang ikke beskrive følelsen jeg får når jeg ser på det lille nurket jeg har båret på i 9 mnd... Eller vent, forresten, jeg kan jo det! For det er på akkurat samme måte som med Jonas! Jeg elsker dem nøyaktig like høyt...

De er noe jeg har vært med og lagd, de er to individer som er totalt forskjellige, men samtidig så utrolig like og jeg forguder dem overalt... Og nå virker egentlig den tanken helt fjern... At jeg kunne finne på å lure på om jeg ville elske dem like høyt? Nei, dette er nok noe morsfølelsen ordner opp i selv. Jeg tror det alltid er plass til et barn til i et mors hjerte.

Jeg ser på Jonas nå om dagen, han er bare 3 år og kasta inn i en helt ny verden der det plutselig er en baby i huset som trenger mamma akkurat der og da, og han må vente noen ganger... Og han forstår... Han er så flink, skal jeg skifte på henne, sitter han ved siden av og stryker henne forsiktig over hodet så hun nesten sovner, mister hun smokken og jeg er på kjøkkenet, hjelper han henne med å holde smokken til hun tar den igjen.

Jeg er så stolt over han... Og henne... Det lille nøstet som blir mer og mer våken for hver dag som går. Nei, jeg synes det er merkelig... Akkurat som enkelte egenskaper bare ligger baki hjernen og venter på rette tidspunktet til å "sprette frem", uansett alder og situasjon....

Dette er mine barn, de har trengt meg for å overleve... Det er en god følelse det....
 • Dato: 28.des.2010   Kl: 21:28   Kategori: Firer-banden
 •    Kommentarer: 4

Vår Julaften 2010 og kvelden i bilder...

Jeg var oppe grytidlig på julaften, lenge før unga våkna og fikk satt på litt kaffe og fyra opp i ovnen. Iren våkna ikke før jeg hadde fått tatt den første kaffekoppen, og det passa meg egentlig veldig bra. Det er så godt å få i seg en kaffe på morgenen før akke andre plikter kaller. Og selvsagt når jeg våkna kjentes halsen ut som et grovt sandpapir og jeg følte meg relativt groggy i kroppen....

Etter en liten stund hørte jeg Jonas begynte å våkne og jeg gikk inn til han. Han var skikkelig spent på om nissen hadde vært her i løpet av natta og lagt pakker under treet og han ble helt i ekstase når han fikk se hvor mye pakker som lå der.

Først gikk vi i gangen og henta julestrømpa hans som "nissen" selvsagt hadde fyllt opp med masse godis.

 

Jeg har alltid vokst opp med at jeg fikk pakke opp en gave på morgenen og det har vi videreført til våre unger, så Jonas fikk plukke ut en gave han ville åpne når han sto opp.

Jeg hadde passa på å legge den gaven han skulle få ytterst så den var lett og få tak i, han har jo gått og mast om Løfte, den ene bilen i Byggmester Bob, og nå fikk han den. Han ble ellevill!!!!

Så måtte jeg bare hoppe i klærne, for jeg måtte en tur til Fagernes og handle inn siste rest. Siste rest ja.... Herregud, det ble 6 bæreposer fra Spar.... Skulle jo nesten ikke tro at jeg hadde handla noe som helst til jul på forhånd.... Men kom meg nå endelig hjem igjen. Det var da vi oppdaga at jakka til dressen jeg kjøpte til John var feil størrelse så jeg bare: -Jaja... og dura enda en tur til fagernes. Men da jeg endelig kom hjem igjen bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle rikke meg ut av huset en gang til den dagen...

Jeg starta på maten, fiksa ribba, satte frem alt som skulle være tilbehør til middagen, og kokte grøt. Det var allerede så seint pga turene mine til fagernes, så vi blåste i grøten i år og tankte jeg kunne legge mandel i riskremen i stedet. Jeg hadde jo kjøpt marsipangris.

Mamma, Jan og tante Helene kom kl 16 og da var det bare å gyve videre på maten... Innimellom alt fikk jeg sniki meg på badet og ordna meg litt. Kunne godt tenkt meg og stå i dusjen i en time akkurat da, men det hadde jeg ikke tid til...

Så kunne vi endelig sette oss til bords. Dette året sto ribbe, poteter, medisterkaker, brun saus, julepølse, surkål og rødkål på bordet. Det smakte helt nydelig!!!


Vi spiste riskremen direkte etterpå, og tante Helene stakk av med mandelen og marsipangrisen. Enda vi juksa ikke, mamma la i mandelen og jeg serverte tallerkene men jammen klarte hun det likevel. Koselig det da. Det ville liksom vært litt dumt om jeg skulle fått den....

På kakefatet fikk jeg ikke ordna så mye som jeg egentlig planla i år, men det ble da noe. Kokosflak, risbolle, pepperkaker og kransekakestenger. Forresten, de kransekakestengene var gode de!!!
Og mens alle drakk kaffe og koste seg med kakene, var liksom kveldens høydepunkt kommet da....

PAKKENE!!!!

Jonas var ikke vond å be der nei...
Det blir flere mil med blogginnlegg om jeg skal ramse opp alt som var i gavene men jeg har fått med noen hvertfall!

Vi fikk Rosendahl-glass av tante Helene! Helt genialt, kunne ikke passa bedre! De er DRITLEKRE!!! Gjett om ikke det er noen kjipe europris-glass som ser søplebøtta snart.... hehe...


Så fikk jeg parfymen jeg ønska meg av John! Fy søren, den er bare supergod!!!

Og se hva Iren fikk da... Det er jo noe av det mest sukkersøte jeg har sett.... Gleder meg til hun kan bruke det.

Det vanket selvsagt leker fra den stolte storebroren.

Og denne kjøpte vi til Iren. Syns denne var genial, for dn passer like bra på gulvet som oppi leikegrinda. Dessuten kan den trekkes helt ned til gulvet og. Og den er med speil og lyd.

Og dette måtte jeg bare ha med. Både Iren og Jonas fikk hvert sitt prins- og prinsessesett fra  porsgrunn porselen. Tenk når de er så store begge to at de kan bruke det sammen...

Også fikk vi lysestaker med lys av Tante Helene. Hun har rett og slett vært supergenial med gaver i år!


Også måtte jeg jo få med et bilde av Jonas med mommo og bestefar. Han elska jo leika han fikk av oss (den gule traileren) og mamma med sine 2-3 akevitter innabords var i hvertfall i strålende humør!


Jeg må få med denne og! Den var nemlig fra Lone til meg! Og jeg ble så glad!!!! Herregud så flink hun har vært til å lage denne. Det som er skikkelig morro er at dette vinduet er fra gamlegården min. Det er jo så koselig å ha et minne derfra, og enda koseligere når Lone har utfolda seg litt på den. Så det skal på veggen i dag!

Og på tampen.... Sånn så stuebordet mitt ut kl 23.30 på julaften.......

.....og sånn så det ut kl 00.30.... Dæven jeg er effektiv!!!

 

Hva synes du om gavene?
Fikk du mye fint til jul?

Jeg er ikke i mål enda nei.... Men gjett hva??????

Det er ikke så nøye lenger... Plutselig i dag kjennes det ut som om jeg har verdens beste tid! Forløpig er det jo bare jeg som er oppe i huset da, men er vel ikke så lenge før det tar seg opp litt her får en håpe. Ellers får jeg vekke Jonas. Han må jo få med seg litt av julemorgenen med mikke og donald og greier da. Er det ikke halv 8 det begynner? tror det.

Ja jeg ble stående og pakke inn ikke mindre enn 14 gaver i går kveld. Og det var utenom de 9 jeg har gitt fra meg til folk som har vært innom. fremdeles skal jeg pakke inn 4 gaver til, men jeg ble ikke ferdige med dem. Håper jeg rekker det i dag hvertfall.Men fremdeles gjenstår det endel før julefreden senker seg for godt. Nå skal jeg til fagernes en tur og når jeg kommer hjem er det på med forkleet og til kjøkkenbenken! Så var det baksten da.....
Herregud jeg gleder meg til å skrive blogginnlegg i kveld du... bare for å oppsummere hva jeg greier å få til i dag.

Setter inn et bilde til av treet. Syns det ble så fint med alle pakkene....

 
 

GOD JUL TIL STORE OG SMÅ......

Ja nå er jeg skikkelig spent....

.....på når Jonas sovner i kveld. Han har snudd døgnet litt etter vesla kom til, og det er selvsagt litt dumt, han blir jo majore overtrøtt og sur som ei padde, og det er litt av en liten djevel han kan forandre seg til når han bare går inn for det. Huff, ble liksom bare rot i dag og... Jeg skulle egentlig fått bakt litt, jeg håper jeg rekker det etterpå, men er litt i tvil....

Jeg ville hatt lagd julekake, kransekakestenger, konfekt og risboller, men vi får de hva jeg klarer. Nå har jeg og jonas pynta treet da. Jeg synes det ble så fint... Masse masse kuler i sølv og lilla og det er det eneste. Likte det kjempegodt. Får se hva besøket i morgen sier for noe.


Ja for vi får jo besøk!! Hurra!! Mamma, samboeren hennes og tanta mi kommer ned på dagen og skal spise julemiddagen og pakke opp gaver her nede. Åh jeg gleder meg så...

Men nå skal vi henge opp nissestrømpa og synge litt og så kanskje jeg får  litt tid etter jonas har sovna.

 

Hva synes dere om juletrepynten???

Ble skikkelig tatt på senga i dag...

Det våkna jeg til i dag! Selvsagt hadde jeg skrudd av vekkerklokka som vanlig og ergo sto jeg ikke opp klokka 6 som planlagt, men halv 9 ringte telefonen plutselig... Det var John som ringte. Han skulle komme opp med bussen kl 11 i dag fra Oslo så jeg regna med at han ringte for å si at han venta på bussen.

"Kan du lukke opp døra?" hørte jeg i den andre enden. Hæ, tenkte jeg, og jeg måtte spørre en gang for å være sikker på at jeg ikke drømte. Men joda, det var John og han sto faktisk på trappa, enda jeg i et lite sekund lurte på om kanskje dette skulle være en morsom spøk fra hans side. Da hadde jeg rett og slett blitt DRITsur om han hadde det. Men jeg slo det jo fra meg da. Han må jo ha skjønt at jeg har savna han så da ville han nok ikke spøka med noe sånn...

Så da sto jeg opp, tulla meg inn i morgenkåpa mi (som jeg forøvrig nesten får rundt meg to ganger nå....hehe...) og John satte på kaffen. Ah, godt å ha han her igjen. Jonas sto opp litt etter og han måtte nok blingse to-tre ganger han og før han skjønte at pappa virkelig var her nå. Det var litt morro å se egentlig.

Ja og veit dere hva???? Joda, dagens store uhell? Joda nå skal dere høre her.... Jeg fant jo julegave til Jonas for en stund siden på leikebutikken på Fagernes. De hadde tilbud på denne, dere ser egentlig ikke hvor stor den er, men den er større enn Jonas hvertfall, og det sier jo litt....

Denne har stått SÅ leng inne på gjesterommet som i andledning jula er byttet ut med roterom der jeg også oppbevarer alle andre gaver. Jonas har ikke hatt interresse i det hele tatt for det rommet...
Men i dag.... så hører jeg "Mamma! SE på den der da!!!!"

og der sto han liksom... inne på det rommet.... ved siden av gava si....
Jeg kunne banna meg ihjel innvendig der og da... Men har et håp om at han "glemmer" den litt til julaften.

Men må innrømme at jeg ble temmelig oppgitt der og da....


 

Sterke bånd knyttes tidlig.... *bilde*

Eller hva? Jonas er 3 år gammel og Kathleen er 10 dager gammel. Sånn lå de i dag morges når jeg våkna og da kunne jeg ikke annet enn ta bilde av dem... Søster og bror.... Jeg syns de var så søte der at jeg fikk tårer i øynene omtrent....De beste ting i livet er gratis sier de jo..... Det er litt sant det.....

 • Dato: 22.des.2010   Kl: 00:27   Kategori: Firer-banden
 •    Kommentarer: 7

Gjorde matinnkjøp i stad... ***KODAK-MOMENT***

Satt i dag og tenkte at tross vond hals og bla-bla-bla, skulle jeg karre meg ut og gjøre innkjøp til jul. At gradestokken plutselig krøyp ned på -24 grader gjorde ikke ting mer fristende for å si det sånn... Men jeg hadde forbanna meg på det at dette skulle gå radig så jeg satt vel og lenge med handleliste, tok i litt her og der, når jeg syntes jeg trengte 2 poser kaffe, skrev jeg 4 for eksempel. Det er jo så deilig å slippe å reise på butikken HVER dag i romjula....

Så kikka jeg på klokka og så at den var nesten halv fire. Jonas er jo ferdig i barnehagen halv fem og jeg ville helst gå alene og handle. Ikke for det, han oppfører seg somregel supert, men etter en lang dag i barnehagen er han superkje og ikke særlig morsom å ha med å gjøre så jeg bestemte meg for å ta med snuppa på Kiwi'n i Aurdal før jeg henta ham i barnehagen.

Joda, jeg var på Kiwi kvart på fire, handleliste og alt var med, jeg gikk ut av bilen, spente løs frøkna og forta meg det jeg kunne inn i varmen i butikken. MEN......

Kiwi i Aurdal har da hele en, 1, EN eneste handlevogn med sete på!
Hallo??? Og logikken er??? Altså, vi snakker om en Kiwi-butikk som og betjener en YX-pumpe, har åpent hele året og ligger 20 meter fra E16 i Aurdal. De har fastboende kunder, samt alle hyttefolk og turister som reker seg oppover til dette ishølet på vinteren, og hvor sannsynlig er det ikke at en eller annen gang kommer det 2 mødre på likt med hver sin unge som ikke kan sitte, som må bruke handlevogn med sete på?

Sånn som i dag for eksempel.....

Trenger jeg nevne at jeg kom sist? Trodde ikke det nei....

Dessuten hadde denne damen akkurat begynt handlinga si så jeg skjønte at dette kunne jeg egentlig bare ta springfart og .......i. Så da bar det ut igjen i bitekulda, låse opp bilen, spenne fast frøkna igjen (takk gud hun har godt sovehjerte...) og rase avgårde til barnehagen, temmelig oppgitt over Kiwi's mentalitet om småbarnsfamilier...

Så fikk jeg henta lillemann og, noe trøtt og småsurvete, men satte nå nesa mot Rema1000 i stedet og DER skjønner du, der var det MANGE vogner med sete på. Så da var det bare å velge og vrake. Handleturen var ikke så eksepsjonell at jeg skriver om den, men legger inn et bilde av vogna da jeg begynte å nærme meg slutten.

Hehe, han koste seg oppi der.Er dere ferdig med julematshoppinga????

Økedøgn....

Jepp, det har min lille prinsesse... Tror jeg blir smårar snart jeg... Hun er sulten omtrent hele tiden og jeg synes ikke jeg gjør noe annet enn å amme. Litt bra og da, for jeg får jo stimulert melkeproduksjonen. Men likevel, det er ikke lett når klokka er ganske seint på dagen og du har en tre-åring som begynner å bli passe trøtt som helst skulle sett mamman sin leika litt med han, men mamma kan jo ikke, for lillesøster spiser jo.....IGJEN.....

Hehe, men synes likevel han er tålmodig. Det har gått bedre i dag enn i går kveld hvertfall, for da var han totalt overtrøtt, sint som en tyr på meg og gjorde absolutt alt annet enn det han fikk beskjed om. I kveld var det ikke så ille hvertfall.

Stakkar, dette er jo en stor omstilling for han som har vært det eneste midtpunktet i 3 år og så plutselig må han dele 1. plassen med noen andre som noen ganger faktisk må komme i første rekke foran han. Skjønner godt at det ikke er helt lett å forstå jeg. Så synes han er flink. Og i morgen er det barnehage igjen. heldigvis. Det er veldig godt for han å få kommet seg blandt kompisene sine igjen og leika litt. Han har utrolig mye energi som ikke helt får utspring her hjemme i helgene.

Men nok om det, nå skal jeg se ferdig hestehviskeren på FEM!

 • Dato: 19.des.2010   Kl: 22:43   Kategori: Iren
 •    Kommentarer: 1

Strålande morgon!!!!!!

Jeg må jo bare si at det er luxus å ha en tre-åring og ei snuppa på 1 uke og kunne våkna kl 10 på en søndags morgen, uthvilt og frisk. Fy søren så godt jeg har sovet i natt. Det var sårt trengt tror jeg. Så nå står kyllingkjøttet i ovnen til steking så regner med det blir en rimelig god frikasse seinere i dag.

Ja og er det noen som lurer på åssen det gikk med pepperkakebakinga i går? Det gikk stråååålende! Det var så kos å bake, bare jeg og Jonas. Og han er jo så flink til å trykke ut figurene. Han ville gjerne kjevle ut deigen og, men tror han fant ut at den var litt for hard for han så det fikk jeg lov å gjøre tilslutt.Se så flink han var!!! Altså det kunne jo selvsagt blitt litt flere pepperkaker men siden jeg har en mistanke om at endel pepperkakedeig havna i en viss tre-åring mage så ble det ikke fler. Gudskjelov spiste han ikke nok til å få vondt i magen hvertfall....

Så da er spørsmålet, hva skal vi lage i dag da? tror jeg må titte litt i julebøkene mine igjen.
Det er en helt genial serie med julebøker. Jeg fikk de av mamma jula 2006 men det er liksom først denne jula jeg har tatt dem i bruk, og det er jo nesten flaut.... De bøkene er så fine. Serien jeg har består av seks bøker og de tar for seg julemat, julepynt, julefortellinger, julebakst, juletradisjoner samt en litt mindre bok som heter tilbords, som jeg først trodde handla om bordskikk, men det er rett og slett en bok du kan skrive opp alle middagselskaper du har, hva dere spiste og hvem som var der. Tenk så koselig å sitte og bla i om noen år da.Jeg har og et håp om at jeg skal klare å ta noen julebilder i dag. Jeg kledde på vesla en liten sparkedress jeg kjøpte rett etter fødselen. den er rød med hvite stjerner, også tenkte jeg at jeg skulle ta på de nisselue begge to, og hvis jeg får det til skal Jonas få holde henne mens jeg tar bilde. Det ville bli et supert romjulskort til alle. Så vi får se hva jeg får til utover dagen.

Hvor ble det av dagen egentlig???

For hva har jeg fått gjort i dag? Hmmm.... Joda jeg har riktignok sliti av armene mine på midten ved å bytte ut tv'n på rommet til Jonas med en annen tv som var større og VELDIG MYE TYNGRE. Men den sto så i veien der den var og den fungerer helt fint, og da er det så mye lettere å stue bort den lille tv'n som sto på rommet hans før.

Så har jeg jo fått laga pepperkakedeigen da. Så det er fritt frem for pepperkaker i kveld. Joda, jeg har jo fått smårydda litt da, men herregud jeg synes den lista mi er flere mil lang og det skal jeg liksom komme igjennom i kveld? Jada, lykke til Siri....

Men jeg MÅ få kommet igjennom i kveld. Kanskje det er like greit at snøen har lagt seg på parabolen og jeg ikke får inn annet enn nrk og tv2? da er det ingen fare med at jeg kommer til å lenke meg foran tittekassa i kveld heller så da er det mye lettere å få rydda ferdig.

Også er jeg så trøtt at jeg ser dobbelt... Passer skikkelig bra liksom... skulle begynt på julegavepakking og, men tror jeg drøyer den til jeg får Jonas i barnehagen. passe kjipt om hen kommer ut av soverommet når jeg driver med pakka hans.... Det hadde liksom vært min flaks...

Jeg ser at jeg høres passe negativ ut i dette innlegget, men jeg er egentlig ikke det da...
Jeg skal hvertfall lage konfekt i morgen på dagen, så da må jeg bli ferdig med ryddinga i dag. Middagsgjester får jeg og. Tenkte jeg skulle lage kyllingfrikasse. Det er jo kjempedigg!!!


Bilde fra google


Hva skjer med at det snør så fælt da....? *Pepperkakeoppskrift*

Himmel og hav, jeg skjønte ikke bæret når det begynte å bli lyst i dag tidlig. Det har jo kommet så mye snø. Det må ha kommet 30 cm bare i natt... Og SELVSAGT er jo hele parabolen, som for øvrig står på taket, snødd ned så jeg får ikke inn NRK engang og det er ikke snakk om at jeg styrer med stige og greier mens jeg er alene her. Men Lone skulle kanskje ta seg en tur i ettermiddag, så da får jeg eventuellt få litt stige-holde-hjelp av henne.

Men trått å ikke kunne se noe TV da... Men det var i det minste en her i huset som ikke syntes det gjorde noe i det hele tatt, for han fikk nemlig se på Lynet Mcqueen-dvd'n sin på tv'n i stua. Så han er nok rimlig fornøyd med at parabolen er snødd ned... Lille utspekulerte trollungen...

Jeg tenkte vi skulle finne på en liten mor-sønn aktivitet i dag. Jeg tror det er så ekstremt viktig at han blir involvert i det meste som har med lillesøster å gjøre, han har jo tross alt vært den eneste i 3 år da, så det er jo ikke noe rart at dette blir en skikkelig omstilling for han. Men jeg syns han takler det så bra. Han er så snill med henne, koser og hjelper henne med smokken og er bare såååå forsiktig. Og det er så søtt å se på. Han spurte om å få holde henne i dag da. Jeg tenkte jeg skal prøve litt senere å ta på de nisselue begge to og ta julebilde av dem. Jeg håper jeg får det til. Det hadde blitt alle tiders romjulskort.

Ja for det er det jeg sender ut dette året. Jeg er jo på etterskudd med alt føler jeg, men det får folk bare forstå. Tror jeg er sånn ca i rute med det meste hvertfall. Tenkte jeg også skulle legge ut oppskrifta på pepperkakedeigen, for den er bare helt genial!!! Så her kommer den:

PEPPERKAKEDEIG!

 • 400 gram mørk sirup
 • 200 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 egg
 • 4 ts kanel
 • 0,5 ts malt kardemomme
 • 1 ts malt pepper
 • 0.5 ts malt ingefær
 • o,5 ts malt nellik
 • 2 ts bakepulver
 • 1 kg hvetemel

Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen. Ha i et og et egg. Bland krydder og bakepulver sammen med 2/3 av melet. (resten av melet brukes til utbaking) Elt alt sammen og avkjøl. Deigen kjevles ut til ca 3 mm tykk leiv og trykkes ut i former eller skjæres. Pepperkakene steikes på 200 grader i 8 min.


Pepperkakehuset og traileren jeg og Lone lagde med sånn deig for 2 år siden.

Men skal du bare lage småkaker av deigen trenger du IKKE å dobble oppskrifta... Det er en STOR posjon dette.
Men de smaker så godt at du kommer aldri til å kjøpe ferdig deig eller kaker lenger...

Ellers skal jeg gå over lista mi i dag. Få tatt huset og sånn... Hurra liksom... Men jeg får bite i det sure eplet og gjøre det. Ser ikke direkte ut til at det er vær til noe annet, men da er det jo godt å tenke på at skulle vi snø inne her i dag, ja så har vi hvertfall......pepperkaker!

 • Dato: 18.des.2010   Kl: 10:52   Kategori: Yumm Yumm
 •    Kommentarer: 5

Vektkontroll på lille snuppa i dag

Jippi!!! Hurra hurra! Dette ser ut til å gå rette veien det!


Bilde fra google

Yess I've got!!!

Hun har gått opp 100 gram siden mandag og det er jo supert!!! Fikk også ny vektkontroll den 27 desember så da blir det spennende å se om hun har lagt på seg tilstrekkelig. Er det ikke rundt 150 gram de skal legge på seg i uka da?

Dagen starta bra for meg, kanskje ikke fullt så bra for andre. Lone ringte meg passe frustrert da hennes kjære hadde vært så elskverdig å ta ut motorvarmeren av sin egen bil og glemt å sette den i hennes bil, for hun fikk ikke starta og hun skulle jo på helsestasjonen hun og.. Så da var det kun to alternativer:

 • Hun kunne avlyse helsestasjonen og bli hjemme mens jeg reiste eller....
 • Vi kunne prøve å pakke 2 unger, 2 bilseter, 2 voksne og 2 barnevogner i min lille golf....

Så selvsagt tok vi den vanskeligste utveien!Nice eller?
Stakkar jente, var ingen fare med at hun skulle flakse noe sted i bilen om vi skle av veien, for hun satt rimelig fastklemt... Men, vi nådde helsestasjonen i god tid vi! og hvem er det som sier at kvinner ikke kan multitasking? Jeg bare spør...

Det ble shopping av julegaver på senteret etter kontrollen, og jeg var hjemme klokken 17... Så jada, hele denne dagen gikk og. Men det er kos å vandre rundt på senteret med barnevogner begge to.

Jonas kom hjem i dag da. Han har jo vært på "ferie" hos mamma noen dager. Var så godt å få ham hjem atte...
Så han fikk seg et laaaaaangt bad i kveld mens jeg satt på gulvet på badet og ga vesla mat. Supergenialt, da fikk jeg tid til Jonas oppi amminga og.

Nå skal jeg smelle i sammen en pepperkakedeig tenkte jeg, for jeg og Jonas skal nemlig lage pepperkaker i morgen! Det skal bli kos det! Også skulle jeg laga konfekt men får spare det til en annen dag.

Det snør kattunger ute..... Lurer på om jeg finner igjen bilen min i morgen tidlig jeg....

For en behagelig unge...

Jeg er nesten overraska. Jeg gleda meg nesten litt til de nattlige ammepausene og syntes det var helt greit første natta da hun våkna med ca 2 timers mellomrom for å spise. Hun sovna igjen med en gang etter amminga. Men det var visst bare første natta.

Jeg har visst ikke født ei vekkerklokke kan man si. Hun kan sove sammenhengende 6 timer på natta allerede, og herregud så godt... Nå fikk hun mat kl 3 i natt og hun sover enda... Så jeg må faktisk vekke henne etterpå for at hun skal få mat... slå den du...

Det var helt anderledes med jonas husker jeg... Jeg var uheldig med melka den gangen og han fikk ikke nok næring. Stakkar han skreik og grein hele tiden og jeg husker jeg ble så sliten. Så denne gangen rådførte jeg meg med jordmor og kjøpte inn tillegg og flaske sån just in case.

Men himmel og hav, hun er jo så fornøyd! Så trenger ikke tenke på det enda hvertfall... Hun er blitt litt mer våken om dagen og... Ligger og titter med store blå øyne på alt i rommet.

Og driter.... Unnskyld ordbruken, men jeg fatter ikke hvor hun gjemmer alt hen... Og jeg skifter bleie og duller og degger med henne. -Nå lille venn, er du god og tørr. sier jeg mens jeg holder henne foran meg. Da kikker hun på meg og rynker øyenbryna litt og så durer det som en flymotor i bleia igjen... Takk skal du ha, tenker jeg.... Men da virker hun veldig fornøyd da selvsagt....

Men jeg skal være glad her og, Jonas hadde mageproblemer til han var 4-5 mnd gammel, og det var IKKE noe gøy...

Men i dag er det tid for første veiing. Jeg er kjempespent... Hun gikk jo ned til 2600 gram etter fødselen så det skal bli gøy og se om melka mi holder mål denne gangen. Og gjør den ikke det komme jeg til å gi 2 tilleggsmåltider pr dag. morgen og kveld og amme resten. Lille jenta skal nok bli stor og god hun og.
 • Dato: 17.des.2010   Kl: 09:20   Kategori: Iren
 •    Kommentarer: 0

Litt stressa nå ja....

Jada, så har denne dagen gått og... Jeg er FRYKTELIG bedagelig om dagen har jeg merket. Imorgen skal jeg rydde huset, i morgen skal jeg rydde huset osv osv... men hva skjer? joda, jeg setter meg foran dataen og så er alt gjort... og med en sønn som er på ferie hos mommo og ei nyfødt som har fantastisk godt sovehjerte, så har jeg jo så god tid.

Det vil si, det var til i stad da jeg satte meg ned og skreiv lista over hva jeg må gjøre... Den ble laaaaaaaaaaang... og Jonas kommer hjem i morgen.... uff, dette blir en sein natt tror jeg...

også må jeg jammen meg på juleshopping kl 10 i morgen også... kommer til å gå rundt som et annet komadyr jeg... Jeg må lage ferdig julegavelista i kveld. Og matlista... og huske frimerker i morgen. også må jeg begynne på rydde lista mi. Ja den milelange jeg skreiv om....

puh.... og jeg som tenkte å bake i kveld... haha, det glemmer vi tror jeg. har visst nok med alt det andre. også vegynner criminal minds også nå.... og snuppa skal ha mat.... jaja, da blir det criminal minds og ammepause før jeg går løs på noe annet hvertfall. Lurer fælt på når i natt jeg blir ferdig. Godt planene for helga er slappe av, slappe av og slappe av....
Veslefrøkna kom på 35 minutter natt til lørdag....

Jeg var på 38 ukers kontroll tirsdag den 7 desember. Jonas kom til på 38-ukers dagen sist, så jeg var nok litt i ekstase og håpa det samme skulle skje nå. Jordmoren (Marianne) sa at hodet lå ned, men var ikke festet, så det var nok ikke noe definitivt på gang enda. Neivel tenkte jeg... -Du får komme til helga for da har jeg vakt, fniste hun. Vi har spøka masse med det gjennom svangerskapet siden jeg allerede hadde bestemt meg for å føde på fødestogo her oppe.
Jeg spurte henne om modningsakupunktur, og vi avtalte å sette noen nåler på førstkommende lørdag.

Både tirsdag, onsdag og torsdag gikk og jeg følte meg egentlig akkurat som jeg har gjort de siste månedene. Stor, anpusten og tung! Fredag kveld la jeg Jonas som vanlig og satte meg til i stua for å sortere bilder og dokumenter på dataen. John skulle egentlig komme hjem fredag, men det lasset han hadde fått (han kjører langtransport) gjorde at han ikke ville være her før lørdag formiddag.

Vi hadde også prata lenge om hva vi skulle gjøre om fødselen satte igang og han ikke var hjemme, og planen var at da skulle eldste dattra hans (som og er min bestevenninne) bli med på fødselen, og mamma skulle komme og ta med seg Jonas. Akkurat denne helga var mamma og stefaren min i tyskland hos min stebror og kona hans, de hadde spandert julemesse-tur på mamma og de i 60 årsgave til mamma. (hun hadde bursdag den 7 desember) Men hallo, hvor stor sannsynlighet var det for at det skulle skje noe AKKURAT nå liksom... det var jo tross alt 2 uker igjen til termin.

Jeg prata med han i elleve-tida på kvelden fredag og sa at jeg ville finne senga siden jeg ble så bråtrøtt av å drive med dataen. Vi sa god natt og jeg la meg.

Kl 03.05 våkna jeg og hadde så vondt i magen at jeg trodde jeg skulle ryke av på midten. Samtidig var jeg så tissetrengt at jeg visste ikke om jeg rakk på do engang. (den ligger vegg-i-vegg med soverommet) men så fikk jeg karra meg inn der og tissa noe som føltes som 10 liter. og vips var magesmertene borte. Jeg tenkte nok på at det var litt VEL mye smerter til å bare være tissetrengt, men slo det fra meg og gikk til sengs igjen. Jeg hadde ikke fått lagt meg engang før det satte i igjen, og da skjønte jeg jo at dette var nok alvor ja.


Her hadde jeg VOOOOONDT.....

Så ringte jeg til John og sa at jeg trodde det skjedde noe her, og han ble bare megafrustrert over at jeg ringte han, og ikke Lone og fødestua først. Så etter en kort samtale ringte jeg lone mens jeg skrudde på dataen og fant frem rietelleren. Lone var her på et kvarter og innen da hadde jeg min fjerde rie på rietelleren. Det var 3 min mellom hver. Jeg kan enda ikke fatte at jeg ikke har merket noe før på natta...

Jeg ringte til fødestua og fikk nummeret til Marianne som (ironisk nok) hadde vakt. Jeg fortalte henne om riene og spurte henne når jeg skulle komme. Ehhh....Siri, du skal komme NÅ!
Det ble litt stress plutselig, Lone gikk inn og vekte Jonas, stakkar, han kom ut i stua, skikkelig trøtt og litt sutrete, og der ser han meg halvveis liggende på kne over en stol med så vondt... Jeg prøvde ta meg sammen, men han skjønte jo at noe var galt... Stakkar, han grein og sto og rista meg i skulderen... etter mye om og men, fikk vi på han dress og Lone tok han ut i bilen. jeg kom meg ut jeg og, og fikk plassert meg på et vis baki baksetet. Lone kjørte mot fødestua, men på veien måtte vi innom hjemme hos Lone og sette fra oss Jonas hos typen til Lone. Lone gikk inn med han og var borte noen minutter. DA kjente jeg antydning til pressrier og jeg tenkte HERREGUD, skal jeg føde i en GOLF???

Fikk oksygen mellom riene

Endelig kom Lone og vi kjørte de siste kilometrene til fødestua. Jeg trodde jeg skulle dø i hver hump men endelig kom vi frem. Det tok meg 3 rier å komme meg fra bilen og inn. Marianne tok smilende i mot oss, men akkurat der og da fikk hun ikke så mye smil tilbake fra meg hvertfall... Først ville hun ha meg på benken for å sjekke åpningen, men avbrøt seg selv og sa at jeg kunne bare kle av meg og legge meg i senga med en gang. Jeg titta på klokka da jeg kom inn døra og den var 04.20.

Vel oppe i senga økte det bare på. Vannet hadde ikke gått enda, men Marianne ville vente litt til i håp om at det skulle gå av seg selv. Da hun kjente på åpninga kunne hun ikke si om jeg hadde full åpning eller bare 8 cm for vann"posen" min var så spent. Dette gjorde også at frøkna ikke kom helt ned i bekkenet. Jeg fikk puste meg gjennom riene og fikk vann som Lone ga meg med sugerør. Jeg fikk også oksygen i maske mellom riene. Det hjalp litt når jeg fant pusteteknikken. -Skal vi prøve noen nåler? sa Marianne. -Jada, sa jeg. -Bare det funker...

Nå hadde jeg RIMELIG vondt og var klar for å dytte i meg alt de kunne finne på av bedøvelse (noe som ikke er det største utvalget på ei fødestue) Marianne kom inn med nålene og var klar til å sette det i hendene mine, men jeg bare avbrøt henne, for jeg måtte knyte hendene mine sammen i smerte og da kan hun ikke sette dem... Så sjekket hun fosterlyden og jeg hørte at det pulserte skikkelig rolig. Marianne skjønte at jeg forsto hva som skjedde, enten var babyens puls blitt lav, eller så fant hun ikke babyens puls men bare min, og da var det på tide å kjappe seg litt. Hun henta den pinnen/pennen de stikker hull på vannet med, men i det hun kom tilbake pressa jeg hardt og vannet gikk endelig.

Dessverre hadde frøkna stått og stanga mot vannposen lenge uten å komme ordentelig ned i bekkenet, så hun hadde bærsja i fostervannet og det er jo ikke bra i det hele tatt... Så jeg fikk beskjed om å presse når jeg følte for det og skrike om jeg trengte det. Vi var alene på fødestua så det var ingen å ta hensyn til der og da. Og jeg pressa og pressa.... Jeg kjente hun kom lenger og lenger ned men ikke helt ned. Jeg fikk brått ei skikkelig rie og pressa som en idiot og kjente at hun var i åpninga. DA stoppa ria.... Og Marianne forta seg å si at jeg bare måtte presse på uansett. Ett press til så kom hodet og et siste press fikk kroppen til å komme ut. Marianne tok henne fort og begynte å massere henne litt hardt med et håndkle og etter få sekunder kunne jeg høre hun skrek.

Lone fikk klippe navlestrengen

ENDELIG!!!!! Jeg var blitt tobarnsmor!!!!!! Hun ble lagt på magen min og jeg kunne endelig slappe av. Jeg måtte sy tre sting. Bare småtteri. Jeg kunne nesten ikke tro det var over. Hun var ute 04.55 nøyaktig 35 min etter vi ankom fødestua. jeg sov 1 time på morgenen og John og Jonas kom i 13.00 tida på dagen. Stolt far og stolt bror skal jeg love dere...


Lone som var med meg under fødselen. Verdens beste venninne og verdens beste støtte for meg under fødselen. Les hennes blogg   >>>HER<<<

 
Jeg reiste hjem søndag, etter et døgn, de syntes det var fryktelig tidlig, men John måtte reise igjen og siden mamma var i tyskland enda, så var det litt vanskelig med Jonas. Men men, jeg er i superform og synes dette går så innmari bra. Jeg håper bare det fortsetter sånn.
Men hun er verdens hærligste prinsesse.... Hun bare sover og spiser, litt problemer med luft i magen men det er sånn man må regne med. Jeg må jo nesten kalle dette for en drømmefødsel også, selvom det var vondt. Uansett tror jeg man tror man skal dø på slutten, men det er rart med det, alle smerter er borte når man får den lille bylten på magen og en hører babygråten....

 

Verdens stolteste storebror beundrer lillesøstra si.....

 


Jeg må jo bare få skryte litt av barselpresangen jeg fikk av John og... Ny D&G klokke. Er den ikke fin?

Juleforberedelser uke 10Lister og sånt

Denne uken er det på tide å ta et skritt tilbake og se hvordan vi ligger an.

1. Finn frem alle fikselistene du har laget til nå.
2. Gå over rommene i ukerekkefølge. Sjekk at alt er gjort ferdig i hvert rom.
3. Gå over handlelister, gavelister, kortlister, bakelister osv. Hvordan ligger du an? Det blir ingen nye lister denne uken. Lister er ikke bra om de bare blir liggende. Finn frem en bok eller perm og samle sammen de du alt har laget i de. Få oversikt!
 

Ny bærbar kanskje?????

Jeg blir gal.... Jeg er sikker på at dataer kan leve egne liv... Denne her gjør det hvertfall... Skikkelig og... For litt over en uke siden klikka den helt da jeg prøvde å gå inn på internettforumet jeg har vært medlem av siden 2007 og ikke hatt problemer med før. Jeg trodde det var noe feil med forumet, men det er nok på dataen problemet ligger.... Så i går morges nekta den å gå inn på blogg.no... Jada, er så festlig atte.... Jeg har jo faktisk en halvt oppkobla stasjonær stående på gulvet og i dag SKAL jeg få kobla til resten, men det har liksom ikke fristet så fælt med en mage på størrelse med en sacco-sekk og vekt som kjennes ut som to elefanter. Minst......Men jeg har så mye å ta igjen på dataen at i dag må jeg bare. Jeg er gudskjelov ferdig med det meste rundt i huset, fikk endelig henta de nye gardinene mine i går. Det ble så utrolig koselig. skal få lagt inn bilder i ettermiddag. (Fra den nye dataen ;) hehe...) Jeg har egentlig bare igjen å rydde gangen og vaske gulva, men siden jeg ikke er noen energibombe på 60 kg om dagen, har jeg drøyd og drøyd det. Herregud hva bruker jeg? Toppen 10 min på å vaske over alle gulvene men det er så tiltak å begynne på det. Bøye seg ned og, reise seg opp og, ned på kne hvis noe sitter fast... Uff...

Lone var her i går og jeg la nye negler på henne siden hun skal på julebord i morgen. Hmmm... Ja hun skal på julebord og mamma og dem er i Tyskland... Går jeg i fødsel i morgen, så sliter jeg litt med å få plassert Jonas kom jeg på... Jaja, jeg føder sikkert ikke i morgen. Det er 13 dager til termin i dag... Jeg lurer så på når det skjer... Jeg ser jo sprekkeferdig ut, men jordmor hadde samme oppfattning som meg når hun klemte på magen min. At det er veldig mye fostervann. For jeg er nemlig bløt på sidene... Jordmor tippa på en 3 kg unge sa hun. Fint, tenkte jeg...
De fleste jeg kjenner har jo kikka på meg måpende og sagt at : "OIoi denne er nok stor ja..." Nei så betryggende å høre... Flott å få sånne ting slengt i fanget når du veit at du skal føde på en plass der det ikke er mulighet for keisersnitt....

Så ble litt beroliget da hun sa ca 3 kg. Skal bli spennende å se da, hva hun egentlig veier. Jonas var 3160 gram så han var ikke stor han heller. Hun ligger med hodet godt i bekkenet hvertfall, men det er ikke festet enda. Samme det egentlig, så lenge hun ligger med hodet ned. Jeg er ikke særlig hippen på setefødsel....Jeg skal forresten til jordmor på lørdag. Jeg skal få modningsakupunktur. Gleder meg til det. Blir litt spennende siden det fungerte så bra sist. Men nå er klokken barnehagetid, så jeg får hoppe (?) i bilen og komme meg avgårde. Kanskje jeg endelig skal få lagt inn alle innlegga mine fra den nye dataen i dag ;)

 • Dato: 10.des.2010   Kl: 08:48   Kategori: Ja jeg ER gravid
 •    Kommentarer: 2

Jeg holdt på å miste livet natten for nøyaktig 11 år siden....

Jeg har gått noen runder med meg selv om jeg skulle legge inn dette innlegget, det er blitt lagret flere ganger i utkast, men i kveld har jeg bestemt meg for å fortelle litt om noe av det som faktisk har skjedd meg, som ikke så mange veit....

Jeg har akkurat satt inn et innlegg på mammas vegg på Facebook og gratulert henne med dagen, hun blir 60 år 07.12.2010 og mens jeg satt der begynte tankene og komme. Egentlig er det litt rart at jeg er så glad i desembermåneden og jula, for jeg har hatt flere tragiske opplevelser i desember måned opp igjennom, men jeg skal ikke prate meg bort nå... Nå skal jeg fortelle om hva som skjedde hovedsaklig på kvelden den 6. desember 1999 og skulle bli den lengste natta i mitt liv...

For å gjøre forhistorien kort, jeg ble sammen med en gutt i 1996. Jeg var 15, han hadde akkurat fylt 18 og jeg var selvsagt verdens lykkeligste, for han hadde jo valgt meg! MEG liksom!!!! Jeg svevde på rosa skyer, vi hadde det jo så fint sammen. Det var selvsagt ikke alle som var like happy med at han var myndig og jeg ikke var lovlig engang, men når du er en sta, forelska 15-åring så regelrett driter du i det, det er bare du selv som står i sentrum. Jeg var sånn, alle jeg kjenner var sånn, men en ser det ikke før en blir eldre....

Det var kanskje en blanding av det der med forelskelse og stahet som gjorde at jeg ikke "så" de små varseltegnene i forholdet heller... Jeg syntes ikke han drakk for mye.... Det var jo normalt at folk på 18 festa i helgene, var det ikke? Vel, dette ble værre med tiden, han begynte å drikke i ukedagene og... Han fikk venner jeg ikke likte, og de jeg likte ville ikke være med han lenger... Og siden han begynte å oppføre seg fysisk dårlig mot meg når han var full, turte jeg ikke gå i mot han, men ble med han og de "nye" vennene hans. Jeg kunne ikke ha "mine" venner som jeg kunne være litt sammen med, det var han altfor sjalu til... Han kunne bli helt vill enkelte ganger når han hadde drukket, han virket edru, men han var en helt annen person. En som kunne sparke og slå og true både verbalt og fysisk til han hadde meg der han ville. Han slo meg ikke i ansiktet, det var bare der ingen kunne se det... Og han visste at handlingene hans hadde gjort at jeg uansett ville holde tett til andre.

Folk kan lett si til meg den dag i dag:"Men kjære deg, hvorfor gikk du ikke fra han før det gikk så langt?" Det er da jeg skjønner at de som sier det har ikke vært i en sånn situasjon, og de er unnskyldt. For det er faktisk sant, en skjønner det ikke før en har vært der selv... Jeg hadde samme oppfatting før, jeg kunne ikke fatte at noen ville være sammen med en som mishandla dem gang på gang.... Men jeg skjønner det nå... Det kommer ikke ann på hva du vil.... Det kommer ann på hva du tør risikere...

Etter 3 år ble det slutt mellom oss, det hadde vært utallige kappestrider mellom oss, og tilslutt veide ikke det gode opp for det vonde lenger, og jeg flytta. Jeg flytta til et hus i Åbjør, en liten plass på vei opp mot golsfjellet fra fagernes. Jeg hadde egen bil, var 18 år og jobba 65% stilling på Texaco (Det het det den gangen) på Fagernes. Livet var egentlig veldig bra. Jeg kunne være sammen med venner igjen, jeg kjørte bil, gikk skole og jobba. Jeg begynte å finne tilbake til meg selv, den jenta JEG bestemte over, og det var godt!

Så kom da denne dagen... 6 desember 1999... Det var faktisk en mandag og jeg hadde fri fra jobb. Klokka begynte å nærme seg 18.00 og jeg oppdaga at jeg var tom for røyk.... Å herregud, det var total krise!!! Så jeg reiste ned på Texaco'en og kjøpte. Jeg ble stående litt og prate med han som var på jobb, fordi det var tross alt mandag og det fantes jo ikke en sjel i Fagernes... Men plutselig kommer det en Ascona. (Ikke le, det var det som var den ultimate rånebilen for 10 år siden.) Det var Joakim og Kenneth, to jeg kjenner godt herfra. De skulle innom å kjøpe brød og potetgull for de skulle ha filmkveld hos Joakim. Det ble to minutter med litt bla-bla-bla og så reiste de. Da kom plutselig Ex'en min inn gjennom døra, bare sånn fra ingensteds liksom... Jeg fatter den dag i dag ikke hvor han kom fra men... Han strener mot disken og i forbifarten slenger han til meg "Jasså, di hore...."
Jeg ble bare stående og tenke om jeg hadde hørt riktig, men skjønte jo fort det. Jeg så at han som jobba den kvelden heller ikke helt skjønte poenget med den der men han bare ekspederte han og ga han røyken han kjøpte, og så var han borte like fort som han kom.

Jeg reiste ganske med en gang etterpå og da jeg kom over bakketoppen i Fagernes og så bort til der vi hadde bodd sammen, så jeg han sto ute der og venta på meg. Jeg skulle bare kjørt men jeg tenkte ikke sånn... Jeg stoppa og han satte seg inn. Jeg husker ikke hva vi prata om der, det er fremdeles etter 11 år noen bruddstykker som er borte... Men så kjører Kenneth og Joakim forbi, de skulle jo samme veien som meg siden de skulle til Joakim, men i det de kjører forbi sier ex'en min:"Jeg visste at de skulle opp til deg!!!" Jeg kikka på han og spurte om han prøvde å tulle med meg, men det gjorde han rett og slett ikke. Han var 100% sikker på at de skulle til meg. Av alle mulige ting. Nå skal det og nevnes at Joakim og Kenneth var bekjente, men jeg prata vel med dem sånn et par ganger i året, og enda skulle de liksom ha noe oppe hos meg å gjøre? Jeg husker jeg ble så forbanna. Jeg så fremdeles ikke faresignalene....

Diskusjonen ble endt av at han skulle være med opp til meg for å se at ikke bilen dems sto der. Jeg husker jeg tenkte at : "Nå skal du få se hvem som har rett nå..." At jeg kunne være så dum... Det var jo akkurat det han ville... Han hadde allerede bestemt seg han, men han kunne ikke gjøre meg noe midt i Fagernes...
Vel oppe på gården hos meg sto det selvsagt ingen oransje ascona, det var kun to bilspor i snøen på gårdsplassen, og de var mine, så ikke kunnedet ha vært noen der heller. Litt triumferende snudde jeg meg og sa "Er du fornøyd nå????"

Han var over meg som en hauk. Jeg skjønner ikke åssen han kom seg rundt bilen så fort men han la all sin vekt mot meg og dyttet meg utfor skrenten på parkeringsplassen som endte i en liten steinrøys nedenfor. Jeg har alltid sett veldig dårlig, og er avhengig av linser. Jeg hadde ikke fler linser igjen den måneden, så jeg brukte briller i stedet. Det er umulig for meg å se noe uten når det er dagslys til og med, så på kveld og natt er jeg totalavhengig. Det eneste jeg husker er at jeg så en skygge komme i mot meg og så ble brillene mine kastet av meg... Det neste som skjedde er litt uklart, han var overalt... Jeg merket han over meg med full tyngde og de isete steinene under meg kjentes ut som skar seg inn siden min. På et punkt fikk han tak i håret mitt og jeg skjønte hva som kom til å skje. Jeg fikk opp den ene hånda og holdt meg for tinningen akkurat i tide før han begynte å slå hodet mitt ned i den ene steinen. Jeg husker ikke hvor mange ganger han gjorde det... Tilslutt hadde jeg så vondt i hånda som traff steinene hele tiden at jeg ensa ikke smerten lenger...

Jeg husker ikke alt som ble sagt heller, jeg husker jeg prøvde å skrike så høyt jeg kunne, jeg hadde jo naboer, og huseieren bodde jo faktisk bare rett nedenfor meg, men jeg tror rett og slett ikke at han var hjemme den kvelden... Men brått forsvant tyngden fra meg og han forsvant opp på skrenten igjen. Jeg hadde skikkelig problemer med å komme meg opp på gårdsplassen, følte hender og bein bare forsvant i mørket under meg siden jeg ikke greide å se klart. Da jeg kom opp sto han der og betrakta meg. "Dagboka di!" freste han. Dagbok ja, det hadde jeg jo ikke engang... "Jeg veit du har skrevet opp alle som har vært her i dagboka di!!! Jeg skal se den NÅ!!!" Det var da jeg skjønte at jeg ikke måtte protestere mer... Så jeg svarte at jeg skulle finne den men den lå inne. Jeg var livredd...

Hvilken rekkefølge alt skjedde i når vi kom inn er og et hull i hukommelsen min den dag i dag... Jeg veit det ble krangel allerede på kjøkkenet, han sparket inn to skapdører og skreik til meg at han skulle ta meg med øks. Men det var ute i stua det virkelig holdt på å gå galt. Han fortsatte rundjulinga der inne, jeg følte meg som en filledokke tilslutt... Jeg husker også at jeg ble så sliten at jeg orka ikke stå i mot... Han dytta meg inn i hylla i stua så alt som sto i hylla raste ned over meg. Det var bøker, glasskår og pynteting overalt... Så velta han stuebordet opp i sofaen og på høykant inn i veggen. Det er helt utrolig hvilke krefter som kan sjule seg i en du tror du kjenner godt... Skrikingen og mishandlingen fortsatte... Jeg husker at jeg lå på gulvet på et tidspunkt og så ned på armen min der klokka var. Den var kvart på to på natta. Jeg husker jeg lurte på hvor lenge dette ville pågå... Jeg hadde så vondt overalt. Så fikk han det for seg at han skulle rive i stykker klærne mine. Jeg hadde på meg en dongribukse og en genser og han løfte meg opp etter dongribuksa og reiv den regelrett i to.... Da ble jeg virkelig skremt... Har du prøvd å rive dongristoff i to før? Det er ikke så lett som en skulle tro, og han gjorde det som om det var papir... Genserene mine og undertøyet gikk på bare noen sekunder og så begynte det virkelige helvete... Han sparka og slo, dytta og dro meg bortover gulvet. Så plutselig tok han tak i hestehalen min og kjørte ansiktet mitt ned i gulvet med full kraft. Jeg traff gulvet med høyre kinnbein og det hule dunket som kom blir jeg kvalm av å tenke på den dag i dag...

Jeg ble liggende helt rolig på gulvet i den mest beskyttende stillingen jeg kunne og håpa til gud at han var ferdig... Da kjente jeg grepet hans rundt halsen. Han holdt kveletak på meg mens han dro meg bort til sofaen og jeg kjente på tur bort dit at det begynte å svimle for meg. Akkurat der og da trodde jeg at jeg var i ferd med å dø, og det værste er at jeg håpet det skulle være sant. Jeg orka ikke mer, jeg ville bare slippe smerten... Jeg ante ikke at det gikk ann å få den følelsen, men det går ann... Han slang meg opp i sofaen og prøvde og presse beina mine fra hverandre. "Jeg skal sørge for at du ALDRI skal få sjansen til å bli mamma!!!!" skreik han til meg. Jeg veit ikke hva han hadde tenkt å gjøre men med store vintersko på seg og jeg naken på sofaen, var mine odds ikke lik null engang... Men mirakuløst fikk jeg klemt sammen beina tilstrekkelig så han fikk ikke gjort det han hadde planlagt å gjøre, så han reiste seg brått opp igjen og omtrent kasta meg ut igjen på gulvet. Jeg turte ikke reise meg nå heller, jeg visste han sto over meg selv om jeg ikke så klart. Jeg hørte han dreiv med en glidelås og så begynte han faktisk å tisse på meg. I stua, på meg, mens jeg lå der rundjult...

Da han var ferdig gikk han og satte seg i sofaen og så på meg. Jeg rørte meg ikke... jeg kasta skråblikk bort på klokka igjen og den var kvart over fem på morgenen.... Han hadde nå drevet med mishandlingen sin i nesten 10 timer... Jeg kunne ikke se øynene hans uten briller men tilslutt hørte jeg på pusten hans at han hadde sovna... Enda venta jeg lenger før jeg turte reise meg... Jeg gikk inn på badet og kikket inn i speilet... Det er det værste synet jeg har sett... Jeg så ut som et fargekart i grønt og blått... Jeg så faktisk malt ut på armene, fordi blåmerkene etter at han dro meg rundt i huset var jo ikke runde, men lange streker... Men det værste var ansiktet. Jeg har fakisk ikke sett en så hoven og nesten svart blåveis nosngang, og da regner jeg med filmer jeg har sett og. Det var helt absurd å tenke på at jenta i speilet faktisk var meg... Jeg hadde soverom foran badet og gikk ut og satte meg på senga... Jeg hadde så lyst til å ringe mamma men jeg hadde kontantkort og det var selvsagt tomt... Ikke turte jeg å ringe der jeg måtte prate heller, for jeg var livredd han skulle våkne og drepe meg om han fant meg i telefonen. Han ville hatt god tid til det før politiet kom.

Jeg må ha sovna litt for det neste jeg husker var at det var lyst ute. Jeg reiste meg fra senga og fikk på meg klær. Det verka så i kroppen og håndbaken min så ut som et hovent kjøttstykke.. Det var den 7 desember.... Mammas bursdag og vi hadde avtalt dagen før at vi skulle møtes klokka tre på kinaresturangen på Leira og spise... Åssen i all verden skulle det gå... Jeg husker jeg prøvde å sminke meg, men det var nytteløst å komme borti kinnet i det hele tatt... Jeg lista meg ut, jeg tok ikke på meg sko engang før jeg var på verandaen... Jeg var så redd jeg måtte starte bilen to ganger for å få fyr på den, men heldigvis starta den på første omvridning... Det er helt sprøtt at jeg klarte turen ned til leira... alt var hvitt ute og jeg så ingenting... Da jeg kom til møbelhuset på Leira, stoppa jeg for å gå inn og låne telefon. Jeg måtte få tak i mamma. Damen som satt i kassen hadde ryggen til da jeg unnskyldte meg og spurte om å få låne telefonen, og da hun snudde seg og så meg så det ut som hjertet hoppa opp i halsen på henne. Jeg fikk telefonen med en gang og slo nummeret til mamma. Mamma tok telefonen og fortalte at nå satt de bare og venta på meg og gleda seg så til jeg skulle komme.

Jeg reiste derfra over til kinaresturangen og parkerte. Det jeg ikke visste var at mamma og Jan skulle overraske meg litt og, så de hadde jo tatt med seg mormor for sikkerhetsskyld... Og der kom jeg.... Jeg så mamma's ansikt stivna til is da hun så meg. "Hva har han gjort nå?" spurte hun bare. Det var ikke vits i å prøve seg på noe annet enn sannheten... Maten ble drøyd litt, mens vi reiste til fagernes og fikk linser, prata med onkelen og faren til ex'en min og fortalte hva som hadde skjedd og fikk dem til å reise opp til huset mitt og hente han...  Etter det reiste jeg og mamma til kina'en igjen og det ble da en koselig middag for det, noe anspenthet var det selvsagt men vi prøvde i det minste. Jeg reiste ikke hjem den kvelden. Jeg tror jeg var hos mamma nesten ei uke...

Jeg veit dette ble utroooolig langt selv om jeg prøvde korte det inn litt... Men det var akkurat sånn det var... Jeg kommer aldri til å glemme det.... Og tiden leger ingen sår, den gjør det bare lettere å leve med dem...

Takk for at du orket å lese dette....
Juleforberedelser uke for uke - uke 9

På tide å snu opp og ned på stuen. Dette er vel det rommet som de fleste av oss holder nogenlunde rent og ryddig jevnt over... men det er alltids litt å gjøre her også.

1. Gå over gardiner og duker. Er de ok?
2. Vask vinduene.
3. Sjekk blomstene. Plukk av de største bladene slik at de nye får næring. Trenger de ny jord? Hva med litt gjødsel? Trenger du flere blomster?
4. Gå over nips og naps i stuen. Skal noe bort for å få plass til julepynten? Er det noe du er lei? Trenger det å vaskes?
5. Gå over skapene. Hva har du egentlig i stueskapene? Kan noe av det kastes eller gis bort?
6. Vask skapene før du setter på plass sakene igjen.
7. Gå over sølvtøyet. Trenger det å pusses før jul? Har du sølvpuss? Skriv det opp på handlelisten dersom du trenger det.
8. Tørk av bilder og bilderammer. Har du nye bilder som skulle vært på veggen? Skulle noen bilder vært byttet ut mot nye?
9. Sjekk alle lampene. Trenger du pærer? Hva med nye lampeskjermer?
10. Støvsug eller vask av sofaen. Skulle den vært renset eller satt inn med noe?
11. Gå over hele stuen ... er det en ledning som er løs? Skulle noe annet vært fikset? Skriv det opp på listen...og få det gjort!
12. Støvsug og vask stuen som vanlig... (Dette blir nok gjort flere ganger før jul...men jo nøyere du er nå - jo mindre blir det å gjøre nærmere jul)
13. Gå over listene fra de forrige ukene... Pass på at det ikke samler seg opp og legger seg på samvittigheten din!

Julegavelisten: er den ferdig. Hvordan ligger du an med gavene? Har du begynt på alle gavene som skal lages?
Julegodter: Nå kan man snart begynne å lage julegodtene... har du alt du trenger? Pass på å handle inn litt når du er i butikken - så slipper du å få alt på en gang

Jeg fant opp en ny julekakesort i går jeg......

.....eller for å si det sånn, ved en liiiiiiiten feil så ble liksom ikke kokosmakronene heeeelt som de skulle...
Så jeg fant ut at jeg har likegreit funnet opp en ny julekake. Den heter da kokosFLAK...

Hehe, jeg veit jo hvorfor det ble sånn da... Det første som skal gjøres er jo å skille eggene og piske sukker og eggehvite til stiv marengsblanding. Det var der jeg feila i går. Jeg lot den ikke bli stiv nok, så dette ble jo mer en røre enn en deig. Men men, sånn kan det gå...

Det som var positivt var smaken! Trodde jeg skulle eta meg ihjel i går... det var så godt. Så jeg kunne jo ikke kaste dem heller. De forsvinner nok uansett med kaffen og Robinsonfinalen i kveld. Åh, jeg er så spent. Heier på Alita jeg nå. Synes egentlig det var David som hadde fortjent seieren, men jeg regna og med at han ble stemt ut siden han VAR jo en sterk konkurent. Det er bare så synd at det er de som fortjener å vinne som går ut....
2. søndag i advent i dag....og hva har skjedd med bildeopplasteren?

Tenk det da!!! Allerede? Jeg lurer på hvor forrige uke ble av... 
Tenk at etter all sannsynlig het er jeg tobarnsmor innen 2 uker... HÆ??? Det er jo bare helt merkelig... På tirsdag er jeg akkurat 38 uker og skal på kontroll hos jordmor. Jeg skal spørre henne da om det er mulighet for å planlegge en vannfødsel. Jeg innbilder meg at det må være godt å føde i vann når en har bekkenløsning... Jeg veit jo nøyaktig hvor vondt det er å ligge på ryggen i senga om morgenen når jeg våkner, så skal jeg presse ut en unge i samme slengen tror jeg at jeg kommer til å tørne. Nei, det frister virkelig med vannfødsel altså.

I går til morgenen fikk jeg helt matkick, så tenkte jeg skulle lage smørbrødfat. Da jeg hadde laga det og var veldig fornøyd med meg selv gikk jeg inn i stua med det så Jonas skulle få også.
Jeg: Se her Jonas, er du sulten?
Jonas: JAAAAA!!! Hva er dette?
Jeg: Smørbrødfat, du kan få ta akkurat hvem du vil ha.
Jonas (etter han hadde tenkt seg leeeenge om) :Jeg vil ha med ......ehhh......ehhh.....SMØR!!!

Så mye for den frokosten liksom.... Da måtte jeg flire litt....det enkle ER faktisk ofte det beste, spør sønnen min!
Nå prøvde jeg da å få satt inn et bilde av smørbrødfatet mitt, men det ser ikke ut til at blogg.no har lyst til å laste opp bilder i dag, så da får det være så lenge... Søren og, for det var nemlig VELDIG masse godt på fatet.

Jo også forresten, jeg fikk melding på telefonen her om dagen fra tollpost. Jippi tenkte jeg, nå kommer gardinene mine fra Ellos. Jeg har nemlig bestillt meg lange hvite gardiner til stua med rød kappe. Tenkte det kom til å bli fint til jul. Joda, det stemte Sendingsnr, kollinr blablabla er levert og kan hentes........PÅ COOP PRIX I BAGN??????

HALLO???? Jeg bor i Aurdal jeg da.... Og så vidt jeg veit legger det en Kiwi med post i butikk 6 km unna... Men neida, vi tar oss en tur til Bagn vi, for å hente ei pakke.... Jaaaaada.... Kjente jeg ble litt irritert da gitt... Men jeg skal nå huske på det neste gang jeg bestiller noe derfra. Det må da gå ann å levere det i aurdal og, når de til og med har kontor på Fagernes? Det hadde jo i det minste vært bedre å henta på Fagernes da.  Jaja, etterpåklok er det noe som heter.

Samme det, det blir hvertfall nye gardiner i kveld. Så inntil videre kan jeg jo egentlig bare sitte her og irritere meg over bildene jeg ikke får lasta opp....
Fler som har problemer med den i dag?Så var det helg igjen faktisk....

Hvor ble det av uka? Vel, jeg synes ikke direkte det har vært noe stress denne uka heller, men dagene har gått så utrolig fort likevel, Så i dag skal jeg ta "helgerydden".
Jeg skal ikke gjøre så mye som så i helga har jeg planlagt. Det er så kaldt ute at det er nok best holde seg inne og fyre.

Jonas skal til tannlegen for første gang i dag. Hmmm og det skulle jeg vært og... Men men, jeg får vel vente til magen er borte jeg. det er ikke mye de vil gjøre med tennene når en er gravid. Men Jonas skal nå få sjekka sine tenner hvertfall. Lurer fælt på åssen han vil reagere på det. Han veit jo hva ordet lege er, og leger er jo bare kule så regner ikke med det blir noe problem egentlig.


Mamma var innom her i uka og hadde funnet supre vintersko til Jonas. Helt geniale, så nå skal jeg bytte de siste jeg kjøpte. Det kan da umulig være tilfelle at sko skal revne etter 1 ukes bruk? Og spesiellt ikke når de kun er brukt frem og tilbake i barnehagen, det har jo vært for kaldt til at de har vært ute og leika. Nei, de skal nok få igjen de skoa ja, for nå har jo Jonas nye. og han er så stolt av dem.

Nei, ser visst ut til at klokka ikke går noe saktere fordet om jeg sitteer her, så jeg får ordne det jeg skal og se om jeg får starta bilen.

Ha en fin dag videre

 

Juleforberedelser uke for uke - uke 8

UKE 8 - kjøkken

Så står kjøkkenet for tur...dette rommet er det vanligste rommet å gi en grundig rundvask før jul og man kan likegjerne ta storvasken nå som senere.

1. Rydd av kjøkkenbord og benker.
2. Rydd ut av alle skapene med mat og sett det utover kjøkkenbord og benker.
3. Sorter maten. Sjekk dato osv. Kast det som har gått ut på dato.
4. Skriv middagsliste utfra det du har i skapene og heng det opp på kjøleskapet sånn at den blir fulgt. Skriv handlelisten utfra det du har i skapene!
5. Vask skapene og sett maten inn igjen. Det du skal bruke først ytterst...og KUN det du vet du kommer til å bruke igjen. Kast eller gi bort det du vet kommer til å stå ubrukt.
6. Rydd ut av skap med kjøkkensaker. Bruker du alt? Er det noe som kan kastes eller gis bort?
7. Vask skapene og sett på plass kjøkkensakene igjen. Ble det bedre plass? Trenger du virkelig alt?
8. Tøm skuffene og vask de.
9. Trenger du alt som lå i skuffene?
10. Sjekk om du trenger bakepapir, brødposer, gladpack, folie osv... Skriv det opp på handlelisten.
11. Tøm og vask kjøleskapet...og om fryseren er full og uoversiktelig er det kanskje på tide å ta en runde der også?

 
12. Trenger komfyren en skikkelig vask? Kan du få den til å skinne slik den gjorde når den var ny?
13. Trenger kjøkkenviften nytt filter?
14. Oppvaskmaskin, micro, kaffetrakter og kjøkkenmaskiner trenger også en runde før jul...om du har sånt da.
15. Vask vinduer, oppå skap, gardinhyller osv.
16. Trenger du nye kjøkkengardiner? Eller holder disse til våren?
16. Er de andre rommene så langt unnagjort? Har du ting på lister som venter på å bli gjort?

Handlelisten: Kjøp inn ting du likevel trenger til kjøkkenet... vaskemiddel, ny oppvaskbørste, kluter osv... Hvordan ligger det an med salt og andre krydder? Trenger du påfyll før jul? Har du ekstrapære til lampene på kjøkkenet i skapet?
Julegavelisten: Vi har denne med fremdeles. Har du oversikt? Er pakkene du alt har klare pakket inn og merket med merkelapp?

Mine juletradisjoner - Hva er JUL for dere?

Endelig fant jeg igjen kabelen til kameraet. Uff, tror jeg får slutte å rydde så kanskje jeg finner tinga jeg leiter etter! Men bra var det, da fikk jeg endelig tatt litt julebilder fra huset i dag. Jeg har fått opp endel julepynt hvertfall, om ikke alt. Men jeg har flere dager på meg enda da... Lone og Mathias har vært her i dag og vi har fiksa bloggdesign i dag på harde livet... Hehe... men det ble jammen meg bra på begge bloggene og. Litt mer ålreit å blogge når designet er fint og.

Så nå sitter jeg egentlig bare og venter på at de skal komme ut hit igjen, jeg og Lone skal ha gløgg-aften i kveld tenkte vi. Mmmm.....JUL!!!! Ah, jeg tror jeg kunne spist julemat og drikki gløgg hele desember uten å bli lei til jul. Jeg er nok VELDIG tradisjonell i jula. Men jeg er oppdratt sånn, sterke gamle tradisjoner og det har jeg tenkt å føre videre. Jeg fatter meg bare ikke på folk som kan finne på å spise grandiosa på julaften.... Men det var visst en god prosentdel av norges befolkning som faktisk gjør det.... Nei vettu hva...

Julaften skal starte om morgenen med disney og donalds jul mens alle koser seg under tykke pledd i sofaen med kakao, gløgg eller kaffe og julestrømpene blir vrengt og fortært. Så skal det være en god frokost sånn rundt ti, litt viktig å være ferdig til "Tre nøtter til askepott" som begynner somregel i elleve-tida. Rundt i ett-halv to tida (spørs hvor stor frokosten var) skal det spises god, gammeldags risengrynsgrøt MED mandel oppi, og selvsagt må det være premie til den som får mandelen. Klokken 17 ringes julen inn av sølvguttene og da burde middagen begynne å bli klar. Julemiddagen skal bestå av poteter, ribbe, julepølse, medisterkaker, hjemmelaga brun saus og surkål eller rødkål (Helst begge deler) og grønnsaker. Middagen skal nytes lenge og bordet skal bugne av mat! Etter middagen er rydda av bordet er det på med kaffekanna og frem med kakebaksten og gavene kan åpnes endelig.

SÅNN skal en julaften feires hos meg.

 

Hva er juletradisjon for dere?

Nytt design på bloggen!!!!

Da har jeg fått nytt design på bloggen. Tror endelig jeg er fornøyd. Det er Silje Lien som har designa dette, og dette er et av hennes gratisdesign som jeg bare har endra litt på for å gjøre det personlig. Gå inn på bloggen hennes og sjekk ut html-hjelp og design hun har laget, jeg er superfornøyd!

 • Dato: 01.des.2010   Kl: 12:11   Kategori: Bare Blogg
 •    Kommentarer: 2

Trodde jeg skulle fryse i hjel....

....i dag tidlig.... -22 er ikke holdbar temperatur for bare varmepumpa nå skjønner jeg. Hørte på radioen i går at de sa det var den kaldeste novembermnd siden 1919.. Det er litt sprøtt. Kunne godt tenkt meg at det hadde kommet mer snø før det ble så kaldt i hvertfall... Da hadde det isolert litt mer i det minste. Ser ikke direkte frem til å prøve å starte golfen etterpå... Eller, forresten, jeg burde vel starte den nå egentlig, det må jo bli varmt i den til vi skal reise i barnehagen. Huff, skal nok love at jeg bare skal rett hjem igjen og få fyrt litt til ja.

Takk gud så har jeg tørr ved om ikke annet, for skulle jeg ha fyrt med strøm nå, hadde det gått til dundas... Jeg hadde blitt rimelig fattig hvertfall. Men nå skal gå ut jeg, og prøve å starte bilen.....

Wish me luck...

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde