Hva skjer med at det snør så fælt da....? *Pepperkakeoppskrift*

Himmel og hav, jeg skjønte ikke bæret når det begynte å bli lyst i dag tidlig. Det har jo kommet så mye snø. Det må ha kommet 30 cm bare i natt... Og SELVSAGT er jo hele parabolen, som for øvrig står på taket, snødd ned så jeg får ikke inn NRK engang og det er ikke snakk om at jeg styrer med stige og greier mens jeg er alene her. Men Lone skulle kanskje ta seg en tur i ettermiddag, så da får jeg eventuellt få litt stige-holde-hjelp av henne.

Men trått å ikke kunne se noe TV da... Men det var i det minste en her i huset som ikke syntes det gjorde noe i det hele tatt, for han fikk nemlig se på Lynet Mcqueen-dvd'n sin på tv'n i stua. Så han er nok rimlig fornøyd med at parabolen er snødd ned... Lille utspekulerte trollungen...

Jeg tenkte vi skulle finne på en liten mor-sønn aktivitet i dag. Jeg tror det er så ekstremt viktig at han blir involvert i det meste som har med lillesøster å gjøre, han har jo tross alt vært den eneste i 3 år da, så det er jo ikke noe rart at dette blir en skikkelig omstilling for han. Men jeg syns han takler det så bra. Han er så snill med henne, koser og hjelper henne med smokken og er bare såååå forsiktig. Og det er så søtt å se på. Han spurte om å få holde henne i dag da. Jeg tenkte jeg skal prøve litt senere å ta på de nisselue begge to og ta julebilde av dem. Jeg håper jeg får det til. Det hadde blitt alle tiders romjulskort.

Ja for det er det jeg sender ut dette året. Jeg er jo på etterskudd med alt føler jeg, men det får folk bare forstå. Tror jeg er sånn ca i rute med det meste hvertfall. Tenkte jeg også skulle legge ut oppskrifta på pepperkakedeigen, for den er bare helt genial!!! Så her kommer den:

PEPPERKAKEDEIG!

 • 400 gram mørk sirup
 • 200 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 4 egg
 • 4 ts kanel
 • 0,5 ts malt kardemomme
 • 1 ts malt pepper
 • 0.5 ts malt ingefær
 • o,5 ts malt nellik
 • 2 ts bakepulver
 • 1 kg hvetemel

Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen. Ha i et og et egg. Bland krydder og bakepulver sammen med 2/3 av melet. (resten av melet brukes til utbaking) Elt alt sammen og avkjøl. Deigen kjevles ut til ca 3 mm tykk leiv og trykkes ut i former eller skjæres. Pepperkakene steikes på 200 grader i 8 min.


Pepperkakehuset og traileren jeg og Lone lagde med sånn deig for 2 år siden.

Men skal du bare lage småkaker av deigen trenger du IKKE å dobble oppskrifta... Det er en STOR posjon dette.
Men de smaker så godt at du kommer aldri til å kjøpe ferdig deig eller kaker lenger...

Ellers skal jeg gå over lista mi i dag. Få tatt huset og sånn... Hurra liksom... Men jeg får bite i det sure eplet og gjøre det. Ser ikke direkte ut til at det er vær til noe annet, men da er det jo godt å tenke på at skulle vi snø inne her i dag, ja så har vi hvertfall......pepperkaker!


 • Dato: 18.des.2010   Kl: 10:52   Kategori: Yumm Yumm
 •    Kommentarer: 5

Happy Fathers Day!!!!!

Jepp, sannelig er det ikke farsdag gitt. Jonas har da funnet den ultimate gaven til pappa'n sin. Han spiser ikke mye godteri, men han eeeelsker bringebærdrops og rustne padder.....ISAMMEN!Jeg foretrekker dem hver for seg, men altså, nå skal han få dette da. En pose av hver. Yppelig gave!

Ellers blir det rett og slett Torskegryte her i dag, som jeg også tenkte jeg skulle slenge med oppskrifta på.

Torskegryte!

2 ss smør
1 ts karri
2 stk sjalottløk
2 ss hvetemel
7 dl helmelk
400 g potet (hele eller i terninger)
1 blokk fiskebuljong
500 g torskefilet
80 g purre
2 stk gulrot
1/2 sitron
10 g frisk gressløk

Smelt smøret i en kjele. Ha i karri og oppkuttet sjalottløk. Stek løken til den blir gyllen. Strø over hvetemel og bland alt godt sammen. Spe med melk, litt av gangen, kok opp under omrøring hver gang du sper. Tilsett buljongterningen og rør den inn i sausen. Skjær torsken i stykker. Kutt purre og gulrot i tynne strimler og tilsett i sausen. La dette trekke i 7-10 min. Smak til med litt sitron og putt i gressløken helt til slutt.

Serveres med kokte poteter eller kokte potet-terninger oppi gryta.

VOILA!


Bilde fra google

Etter middagen kommer Lone og co til oss og, og hun skulle bake kake, noe Jonas går USTANSELIG å maser om nå. Så da tenkte jeg at da lager jeg skillingsboller. Det er godt ved kaffen. Så det blir nok en koselig kveld med kaffe, kake og robinsonekspedisjonen.


Bilde fra google

Så da gjenstår det å bake bollene, støvsuge og få tatt en skikkelig god dusj før middag.
Så med det ønsker jeg alle fedre der ute en helt super

 • Dato: 14.nov.2010   Kl: 14:38   Kategori: Yumm Yumm
 •    Kommentarer: 4

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde