En fødsel er en fødsel....UANSETT!

Må si jeg ble litt inspirert til dette innlegget av min kjære bloggevenninne Hege i dag og måtte tenke litt tilbake på mine to fødsler, men spesiellt den siste selvsagt, da Iren kom til verden.

For dere som ikke har lest fødselshistorien er den HER, men i korte trekk har jeg hatt to naturlige og kjappe fødsler. Jonas kom på 4 timer totalt, med 2 timer effektiv fødsel, Iren kom på 2 timer totalt og 35 minutter effektiv fødsel. Med Jonas brukte jeg ingen form for smertestillende fordi "dette skulle jo TØFFE meg klare selv" ikke sant?
Fatter ikke hva jeg tenkte på....eller med for den sakens skyld, men nok om det...

Nå sist hadde jeg hvertfall planlagt at jeg skulle ta i mot piller, sprøyter, akupunktur og lystgass med åpne armer, men med mine 35 minutter på fødebenken rakk jeg ikke få i meg så mye som en liten paracet engang...
Just my luck..."Det gjør ikke vondt! Det gjør ikke vondt!!!" Snakker om å prate for sin sjuke mor... Synes jo lang vei at jeg har det helt topp her liksom.... Jada....


Men til alle som sier at, "nei det var ingen sak, h*n ploppa bare ut." og "Det er ikke så vondt som alle skal ha det til."

Kyss meg på mandag!

Det gjør DRITVONDT, pressrier og hodet på tur ut er et sant hel.... og på slutten tror du at du skal dø! Enkelt og greit!
Men når det er sagt så er det verdt hver cm av det lettere rosa nurket som kommer ut tilslutt. Jeg gjør det gjerne igjen. Følelsen av å ha født er helt ubeskrivelig. Det er liksom en grunn til at det ikke bare finnes enebarn her i verden. Og det er IKKE fordi vi glemmer hvor vondt det er.Ser dere det store smilet mitt?  ..................ikke jeg heller......


Jeg sto på Princess en uke etter fødselen, mamma var på jobb og jeg skulle innom og skravle litt med henne. Iren lå og sov i barnevogna da en eldre dame (tydligvis en kjent kunde der nede) kom bort og ville stikke hodet opp i barnevogna og titte på frøkna.

Damen : Åh så nydelig hun er!!!

Jeg :  Ja, hun er perfekt...

Damen : Når kom hun til verden da?

Jeg : For en uke siden.

Damen : Oi, oi også er du på bena allerede og ute og handler? Det var sprekt.

Jeg  : Ja det gikk fort når hun kom så jeg rakk nok ikke bli sliten. Hun kom på 35 minutter.

Damen : Åh, næmmen, du veit ikke hva det vil si å føde du da!


Og mange takk for den, frue!

Jeg var nesten i ferd med å gripe tak i en dunpute og slå henne i hodet med! VEIT IKKE HVA DET VIL SI Å FØDE???
Jeg skal fortelle deg at når du går fra ingen åpning til full åpning og pressrier på 35 minutter, så skal jeg LOVE DEG at du veit hva det vil si å føde! Enkelte folk skulle hatt munnbind... Eller gaffa-tape...

Så jeg EEEEER så enig med Litloo, man glemmer ikke, og de som sier at det ikke gjorde vondt var enten bevisstløse, eller så har de aldri født!

Noen enige?


 • Dato: 10.jan.2011   Kl: 15:26   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 19
Nja, jeg hadde også to kjappe fødsler, og de sa det var på mange måter verre enn å ha noen timer ekstra. Kroppen var ikke klar.

Riene var vonde, men akkurat det å få førstemann ut, gjorde ikke vondt. Jeg hadde ingen smertestillende, med det kilte litt, merklig nok... Og jeg var med mine fulle fem. ;)

Andremann gjorde det vondere å presse ut, og jeg trodde jeg revnet til nakken da hun kom... Det gjorde jeg heldigvis ikke.

Å føde er vondt, men ikke alltid like vondt. ;p

Skrevet av: ingerslilleverden.blogg.no

10.jan.2011 15:34

enig :)

Skrevet av: Janne, kommenterer tilbake

10.jan.2011 15:42

Kjempeflott innlegg ;-)

Du skriver jo dødsbra! :-D

Skrevet av: Karoline - En ekte superhelt!

10.jan.2011 15:50

jeg hadde nok slått etter henne med puta! Makan til teit ting å si til en nybakt mor da..... Nå har jeg bare gjort dette en gang, det starta rolig og fredlig å jeg tenkte at dette var jo ikke ille, hva er det folk skriker å bærer seg for liksom, men så kom det.... AU.

Skrevet av: jentepus

10.jan.2011 15:54

haha,ler så tårene renner her jeg..

Genialt skrevet!!! xD

Og ikke minst,så sant...

Skrevet av: Gunn-Helen

10.jan.2011 15:55

Uff, det er helt utrolig hvor ufine eldre damer kan være. Har begynt å legge mer og mer merke til det i senere tid, at disse kjerringene som sitter å klager over ungdommen nå til dags, er 10 ganger verre selv. De er faktisk verst når det kommer til uhøflighet...

Skrevet av: Hanne på Landet

10.jan.2011 16:08

eg lå på sykehuset med 2 cm opning fra kl 18 til 03. klokken 3 hadde eg 5 cm, klokken 04, 58 fikk eg press rier og klokken 05.08 var hun ute.fy så jævlige de siste 2 timene var! eg er helt enig med deg

Skrevet av: Renate

10.jan.2011 16:10

hehe, trur man kan være heldig og uheldig med en fødsel, jeg var heldig førstegangsfødende, hadde en fødsel hvor jeg ikke merket riene før jeg måtte inn på føden med 4 cm åpning, . ca 5 timer brukte jeg fra vannet gikk til gutten min var ute. hadde en så enkel og grei fødsel at jeg lett kan få en til om ikke så lenge :D jeg var oppe å gikk å fikk dusjet etter bare 45 minutter. hadde ikke behov for å bli sydd eller noe så kan ikke klage:)

Skrevet av: Henriette - Mamma til Liam <3

10.jan.2011 16:14

Er så enig med deg,måtte rikitignok ta hastesnitt tilslutt,men i 9 timer i fødsel på forhånd med vannavgang som som første tegn til at fødsel var igang.Det var det jævligste jeg har vært med på og jeg sier bare:Det er IKKE pysete å spørre om smertelindring!Blir nesten litt sur på de som sier at "nei greide meg uten jeg ,fordi det gjorde da ikke vondt"Hvor var de under fødselen lurer jeg på da??Ikke vondt??Vell vell man reagerer så forskjellig og jeg skal si jeg har høy smerteterskel men,det kjentes godt kan man si:)

Skrevet av: maylinnlarsen

10.jan.2011 16:41

Hehe, var veldig artig og lese!

Jeg har aldri fødet, men flere venniner sier "Det er vondt, men ikke så vondt som du tror. Så overrakset blir du".

Må si at jeg har blandete følelser selv. hehe

Skrevet av: Silje Nathalie

10.jan.2011 16:42

Flott innlegg! :o)

Det er heldigvis ikke mange fødsler som er like.Det ville kanskje vært kjedelig?

Da jeg ventet første mann fikk jeg servert den ene skrekkhistorien etter den andre på hvor ille det var å føde.Dette skremte ikke meg,men gjorde meg heller nysgjerrig på hvordan min fødsel ville bli.

Da jentungen meldte sin ankomst bar det til Lillehammer,der fikk jeg gitt beskjed om at jeg var villig til å prøve lystgass og syntes de at jeg trengte noe mer så ønsket jeg epudural.Det fikk jeg etter vært,dermed fikk jeg med meg alt som skjedde uten at det gjorde vondt. :o)

Når nr 2 meldte sin ankomst bar det til Lillehammer igjen.Denne gange hadde jeg kun lystgass,og ja det var vondt under pressriene.Lukket jeg øynene så følte jeg faren og jordmora var laaangt unna,men så fort jeg lukket de opp stod de rett ved...

Det som er herlig er at en glemmer smertene når nurket er kommet ut og blir lagt opp på maven. :o)

Skrevet av: momy

10.jan.2011 17:23

Det er VONDT, ja! Men nå har ikke jeg født vaginalt, men jeg forsøkte å føde, det var ille nok. Pga for trangt bekken ble det hastekeisersnitt til slutt, noe som nesten endte med tragedie. Uansett - det var veldig smertefullt de 45 timene det varte...

Skrevet av: Xtine

10.jan.2011 17:24

Jeg hadde også raske fødsler! Med minstemann varte fødselen fra første rie til han var ute i 52 minutter og med førstemann varte fødselen i 1 time og 59 minutter fra første rie til slutt. Null smertelindring på noen av dem:)

Skrevet av: >> Frøken Elisabeth !

10.jan.2011 17:27

Ja du vet at jeg er enig, hehe :)

Skrevet av: Hege - ikke som andre mamma-blogger!

10.jan.2011 17:36

DUSTEKJERRING !!! hvordan kan man si noe sånt da ?`???

Jeg har født 4 ganger,

Førstemann holdt jeg på i 12 timer..... Jævl...vondt - og dødssliten !!

Andremann brukte jeg 10 timer på - forferdelig vond den også, men ikke så sliten..

Tredjemann brukte jeg 3 timer på, beste fødselen av alle - men selvfølgelig vondt..

Fjerdemann var litt lik det du beskriver... fra 0-full åpning på under en time.... INN I HELV... VONDT !! Ja jeg trodde jeg skulle dø.... Men det fine er jo at man ikke blir sliten :)

Nå er jeg bare såååå glad for at jeg ALDRI, ALDRI,ALDRI mer skal føde :)

Skrevet av: charlotte

10.jan.2011 19:25

Har født en gang og kom da inn på sykehuset kl 06, en time etter vannavgang. Etter en time på sykehuset hadde jeg 9 cm åpning. jeg fikk sjokk. hallooo? skal det ikke gjøre mer smertefullt. tenkte at viss jeg var heldig hadde jeg 3-4cm- Så min førstefødte kom raskt og greitt og uten smertelindring. Var i dusjen etter en halvtime, ingen sting og kunne knapt kjenne at jeg hadde født. Bortsett fra sinnsjuk gangsperre i nakken og halsen dagen etter :) SÅ, min konklusjon, ingen fødsel er like vond, og ingen takler smertene på samme måte! :)

Lykke til alle uvitende :)

Skrevet av: anette

10.jan.2011 21:51

Det du skriver er nok veldig sant Siri:-)Med min første fødte begynte jeg med rier lørdag 22 april på kvelden,dreiv på til 7 på morgenen søndag.Reiste på fødestua på Fagernes,hadde 3 cm åpning.Ble sendt med sykebil til lillehammer,men når klokka var 11 stoppa riene helt opp:-(Å fødselen starta ikke igjen før mandag kl 8,å da gikk jeg fra 3 cm åpning til 7 på en time..Ikke snakk om att det ikke var vondt!!Begynte med press rier 11,å etter 2 harde timer kom jenta mi til verden 3120 g å 49 cm lang<3

Men yngste mann gikk det heldigvis raskere.Hadde vondt i magen når jeg sto opp kl 7 på morgenen,å skjønte etterhvert att de var i gang.Drøyan i 2 timer før jeg fikk kjørt meg på fødestua,da hadde jeg 2 cm åpning.Reiste hjem igjen,å klokka ble 12 før jeg fant ut att jeg kanskje skulle reise å bli på fødestua til det var over :p Med veldig harde rier i 3 timer,begynte pressriene..Å klokka 15.50 kom en gutt til verden 3850 gr å 52 cm..

Begge fødslene mine måtte vannet tas,å jeg sydde begge gangene..Var i dusjen å ute å gikk etter en halvtime.Så god form har jeg vært:-)Men ingen skal komme å si att fødsler er lette,selvsagt er alle forskjellige..Men vondt må det for pokker gjøre for all???

Bra skrivi iallefall Siri :-)

Skrevet av: wenche

11.jan.2011 00:32

Fødsel er vondt ja.. Lå i 13 timer men lille gutten min, og jeg var ikke så raskt oppe på bena igjen, syns det kjentes ut som halve magen var kommet med ut.. =(

Og det er ikke noe man bare glemmer nei, desverre, så jeg ser ikke akkurat frem til neste gang, men må nesten ha en til for og gjøre familien komplett. Vet ikke hva som er verst egentlig.. Og være førstegangs gravid og ikke vite åssen en føsel er og grue segtil det uventede eller vite åssen det var for så og grue seg?? :S

Bra innlegg! =)

Skrevet av: Katrine

11.jan.2011 08:15

Helt enig! Noen skulle hatt gaffa tape!!

Skrevet av: Ylva

11.jan.2011 23:34

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde