Dette mener JEG om pels!!! Hva mener DU????

Kan jeg være dårligere?

Nei, synes det er på tide å slenge ut min mening og, for nå er det så masse forskjellige synspunkter at jeg blir smårar her jeg sitter. Jeg er nok veldig enig i de fleste, men jeg synes faktisk det er noen som er litt på kanten og, uansett hva slags mening de har. Nå vil jeg påpeke at jeg drar sikkert ikke frem de aller værste bildene fra pelsindustrien rundt om i verden, men er du ikke interressert i å se hvordan realiteten egentlig er, så burde du ikke lese videre.

Min mening om pelsindustrien er enkel! Jeg er IKKE for pels av dyr som har levd under forferdelige kår, blitt vanskjøtt, sulta, mishandla eller torturert. Og da tar jeg med alle verdenshjørner. Ikke bare norge. Jeg har sett nok av bilder, dokumentarer osv fra flere land enn bare vårt eget kongerike, og det blir IKKE noe bedre når en kommer lenger utover landegrensene skal jeg si deg...

Et lite inntrykk av pelsindustrien i Kina.....


"Skal det være en Schæfer-pels kanskje?" (Ærsj jeg blir kvalm allerede....)

I Kina, dette fantastiske landet med alle de skjulte skattene fra Ming-dynastiet, de flotte templene, den utsøkte porselenen og de mystiske geishaene... Dette landet som på en eller annen mystisk måte tiltrekker oss med alle sine hemmeligheter, sjuler også en helt annen side. Siden som dreier seg om dyr....
Kinesiske "slaktere" har nemlig en holdning om at Kjøttet fra dyret blir mye mørere om dyret har vært stresset i det øyeblikket det døde. Samtidig mener de det og har innvirkning på pelsen, den blir bløtere og slipper kjøttet lettere under flåing....

Akkurat som om kinesiske "slaktere" bryr seg om det? De river jo regelrett pelsen av lenge før det stakkars dyret har slutta å puste.... Jeg kjenner jeg blir skikkelig uvel av å sitte og skrive om dette, men jeg hadde et likeledes innlegg på en annen side da OL skulle arrangeres i Beijing. Det var stor oppstandelse om åssen Kina skulle rydde gatene for katter og hunder den gangen... Det var ikke mye pene bilder som plutselig ble publisert den gangen heller. Jeg lurer bare på åssen noen kan snu ryggen til noe sånn....Jeg lurer på om noen av de som smykker seg med "EN ekte, ny pels (revet av et eller annet forsvarsløst dyr som har hatt det vondt hele sitt liv)" tenker på hvor pelsen kom fra opprinnelig....
Som ei bloggevenninne av meg her om dagen skrev i innlegget sitt da hun prata om hva folk unnskylder seg med for å gå med eller like pels:

"Dyrene vet ikke bedre, de har jo alltid levd slik" Ja og en liten jente som blir slått daglig av faren sin vet heller ikke bedre, hun har jo alltid levd slik. Herregud tenk dere litt om da.

Og jeg er søren så enig! Meget bra skrevet, Hege! Hele innlegget hennes kan dere lese >>>HER<<< forresten. Les bloggen hennes, Litloo er en super blogg!
Men uten å komme helt off topic, det er mange jeg har merket meg er veldig sentrert på akkurat dette med pels.
Hvis du er pelsmotstander skal du I TILLEGG være:

* Vegetarianer
* Være i mot jakt
* For guds skyld ikke være innehaver av noe som har befunnet seg på et dyr noen gang....

Da mister jeg tråden litt liksom... Ta det med vegetarianer først.
Her i norge er det STRENGE krav hos mattilsynet. Alt kjøtt som selges over disk er fulgt opp fra bonde/jegere til frysedisken der det ligger. Samme gjelder selvsagt for spisesteder. Klart noen smetter unna, men poenget mitt er at det går ikke ann å sammenlikne en kalv som vokser opp med sin egen mor på en gård her i norge, får for og vann når den trenger det, får komme inn om det blir for kaldt osv, men en stakkars liten mink som står i nettingbur hele sitt miserable liv på kanskje tre bein og har infiserte sår på hele kroppen o.l. Det er to så vidt forskjellige ting fordet om begge individene deler det at de har pels.

Slakteriene i Norge og, for den del, Dyret kommer inn og blir tatt med slaktemaske. For den som ikke veit hva det er, det er et slakteverktøy med en jernbolt som blir "boltet" inn i hjernen på dyret, og dyret er dødt momentant. Det høres ikke mye trivelig ut, men det er humant. Åssen kan da enkelte sammenlikne det med en stakkars katt som blir flådd levende nede i Kina og si at det går under samme grein? Nei, spis kjøtt de som vil det, og la vær de som ikke vil, men det blir feil å blande vegetarianere med pelsfanatikere uansett åssen du vender og vrir på det.

Nummer 2, Jeg er ikke i mot jakt heller. Jakt har blitt bedrevet siden tidenes morgen, joda, pelsbruk også, men det var ingen i steinalderen som alte opp små nøster i nettingbur for å få seg en pelsbit å ha på kroppen... De brukte pelsen av dyret de felte for maten sin skyld. De utnytta hver minste ting de kunne bruke på dyret. Og til og med hos de fleste jeg kjenner av pelsmotstandere så er det ingen som reagerer med sjokk og avsky om de kommer inn en plass der det ligger et elgskinn eller liknende på gulvet. For innerst inne VEIT de fleste at dette dyret er blitt skutt på jakt og etter all sannsynlighet dødd momentant. Det finnes ingen jeger som skadeskyter med viten vilje... Det er jeg overbevist om.

Jeg kunne sikkert ramsa opp i det vide og breie videre om pels her, for det er et tema vi aldri kommer til å bli ferdig med, det er jeg sikker på....
Men sånn jeg ser det:

*FUSKEPELS-Den er varm, billig, lett å vaske, holdbar, allergifri og du kan bære den med GOD SAMVITTIGHET, så hvorfor i all verden bruker folk pels nå da?

Jeg blir sikkert halshugget her nå for noen av mine synspunkter, men jeg blogger om det nettopp for å si MIN mening om det, og jeg blir ikke sur for konstruktiv kritikk på det jeg skriver, så lenge folk holder seg saklige.
Så litt innspill:
Er du enig eller uenig med meg?

Hva er i såfall ditt synspunkt?


 • Dato: 18.nov.2010   Kl: 18:00   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 10
Enig! Les mitt innlegg om ekte pels på bloggen min ;)

Skrevet av: Isabel

18.nov.2010 18:08

Forferdelig!!
Jeg er helt enig med deg!!
Les min blogg og. Jeg er enig

Skrevet av: Sofi

18.nov.2010 18:09

ENIG! fin blogg btw , kommenter gjerne tilbake! :D

Skrevet av: miriam

18.nov.2010 18:10

jeg elsker pels. men ikke ekte da.

Skrevet av: live lol love

18.nov.2010 18:12

forferdelig :/

Skrevet av: Veronica

18.nov.2010 18:12

ENDELIG en med nøyaktig samme mening som meg. herregud, det føltes godt! Jeg elsker bloggen din, og måten du har skrevet dette innlegget på. Ble dradd rett inn i teksten, og leste alt.. beste innlegget jeg har sett på lenge!

Skrevet av: Trine Jensen

18.nov.2010 18:14

Pels er mord.

Skrevet av: Toby Talker

18.nov.2010 18:17

jeg er for bedre vilkår på pelsfarmer, ikke at de skal legges ned.

personlig har jeg ingenting imot pels. har flere jakker med pels på hetta og syns ikke det er grusomt akkurat.. jeg spiser kjøtt, spiser egg, har dun i dyna så velger heller ikke å være dobbeltmoralsk og kun mene at pels er feil. jeg skal ikke påstå at pels er nødvendig i norge, men i kaldere steder som canada og nord russland, hva annet skal en gå med? man må nesten bruke dunjakker og pels. det er det eneste som varmer godt. og dun er ikke forskjellige fra pels, der de river fjæra av gås og lemlester dem brutalt... men ville iallefal si at du skrev et veldig bra og saklig innlegg! er lei av å se dumme fanatikere utale seg når de virker så utrolig dumme. lei denne "imot pels" bølgen når halvparten ikke vet hva de står for engang og bruker canada goose jakker...

Skrevet av: karoline

18.nov.2010 18:25

Enig med deg!!!!!!

Skrevet av: mcti

18.nov.2010 18:33

Tusen takk for fine kommentarer alle sammen, og karoline:

Fantastisk bra skrevet!!!! Elsket den kommentaren, for det er så sant som det er skrevet!!! =)

Skrevet av: Siri Kathleen - Mamma til to

18.nov.2010 19:27

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde