Hva mener DU om amming i offentlighet?

Ja nå er jeg spent. Nå har jeg det siste døgnet oppholdt meg mye i diskusjoner som gjalt et blogginnlegg fra ei som ikke hadde særlig mye til overs for ammende mødre. Så da drar jeg diskusjonen over på min egen blogg i stedet jeg. For hva mener egentlig du om ammende mødre? I offentlighet da vel og merke. Nå dreide denne andre diskusjonen seg og om ammende mødre som flasha puppene for enhver pris der det var andre folk, men for å være ærlig, jeg er snart 30 år og jeg har da aldri sett en ammende mor som virkelig går inn for å vise puppene sine når knøttet hennes er sulten?Bilde tatt fra Google

Altså, dette er jo et klassisk eksempel på hva du ser om du skulle få øye på en ammende mor, og da henger ikke jeg med lenger når denne personen med bloggen greier å få med seg at puppene til ammende mødre er: (Tekst direkte tatt fra hennes innlegg)
-Jeg vet ikke med dere men er det noe jeg kjenner jeg blir litt kvalm av rett å slett, så er de nybakte mammaene som sitter på offentlige steder og ammer ungen dems. Ikke fordi at det lille nurket sutter på puppen men fordi du ofte får synet av en blek pupp, helst med strekkmerker og slitne nippler.

Jeg går gravid med nr 2 nå og har enda tilgode å se et strekkmerke på puppene mine... Og ikke nok med det, men kvinner har vel aldri så flotte pupper som når de er ammende med mye melk. Skal love deg at en ammende mors pupper ser ikke mye sliten ut. Men etter ammeslutt og rask vektnedgang for eksempel kan jo puppene bli mye mer anderledes, men da er liksom greia den igjen at da ammer du jo ikke lenger!!!!!

Så hva er problemet?

Mye mulig denne frøknen er besatt av å lage provokasjoner hos andre, og hun får det jo til, men det går faktisk ann å provosere på temaer UTEN å angripe og slenge dritt om en bestemt gruppe mennesker!

Jeg begynte å amme sist og syntes jeg fikk det til relativt bra, det eneste problemet var at Jonas ikke gikk opp i vekt... Så han ble amme og flaskebarn fra han var 2 mnd gammel. Men når jeg kunne benytte meg av begge deler og jeg skulle ha han med ut, tror dere virkelig jeg tok med flaska og lot han få den i stedet for puppen? Ånei, da fikk han flaske så fort vi var hjemme igjen, men jeg ammet fremdeles om han ble sulten ute. Og jeg lar ikke være å amme denne gangen heller bare fordi noen individer "ikke takler" å se en pupp...

SE EN ANNEN VEI DA VEL!

Det er faktisk LITT mer viktig med en baby's næringsbehov enn med et voksent menneskes sære meninger!

Men hva synes dere?

Q: Hva synes dere om ammende mammaer i offentlighet?

Q: Har dere sett en ammende mor som viser frem puppen sin med vilje til folk rundt når hun skal amme?


 • Dato: 07.nov.2010   Kl: 12:06   Kategori: Det mener JEG
 •    Kommentarer: 18
fin blogg !!!!

komentere? priaf.blogg.no : D

Skrevet av: PRIAF

07.nov.2010 12:10

Vi synes det er helt greit. Det skal jo ikke være sånn at bebyen skal gå sulten bare fordi det er noen som synes det er ekkelt!Det er helt naturlig uansett. Alle kvinner som får barn må jo amme....

Fin blogg btw :D

Skrevet av: Gitte og ini <3

07.nov.2010 12:12

Søtt blogg :)

Skrevet av: Anna HV

07.nov.2010 12:13

Det er vel ikke noe problemer med at folk ammer i offentlighet.... Det er jo naturlig.

Da jeg fikk en lillebror fikk mamma mange stygge blikk da hun ammet i offentlighet.

Folk er så sære. jeg ser ikke problemet!?

Utrolig fint innlegg :):)

Skrevet av: Julie Halvorsen DICAPRIO!!

07.nov.2010 12:15

Amming i offentlighet er helt greit syns nå jeg! Ikke at jeg har gjort det selv, siden jeg kun er 16 og har ikke barn, men har jo sett noen gjøre det, og man ser jo ikke akkurat mye av puppen til dama. Den er jo nesten helt dekket.. Så derfor ser ikke jeg problemet - spesielt siden barnets næringsliv er viktigst!

Skrevet av: Vilde Ø. Ruset - Bildebloggen!

07.nov.2010 12:18

Dette er vel det mest naturlige i hele verden, så jeg skjønner ikke problemet... Sær dame det der bare;) Jeg er i mitt 3. svangerskap, og kan vel heller ikke si at puppene er fulle av strekkmerker..hehe! *Bank i bordet kanskje* :) Og som regel trekker de ammende mødre jeg har sett, seg litt unna de værste folkemengdene, med mindre barnet er hysterisk og har akutt behov for mat...Uansett, når min er sulten skal han få mat, med eller uten tilskuere!

Utrolig fin blogg forresten:) Ha en fin søndag!!!

Skrevet av: Inger Lise

07.nov.2010 12:24

Om dem vil vise brysta sine i offentlighet, så hadde dem vell bare dratt opp hele tskjorten.

Mødre må få lov og amme babyen. Omfg.

Skrevet av: TiNA MS.

07.nov.2010 12:35

Hei Siri.

Det GÅR jo an å gå på ammerommet som de fleste kafeer og resturanger har???? For det er nok ved spisesteder/kafeer der andre ferdes for å spise at problemene oppstår. Klart alle er stolte over å være mødre, men det MÅ også respekteres at andre ikke liker få det "servert" i maten når der er gode muligheter for å bruke ammerom eller finne et rolig hjørne som ikke nødvendigvis er midt i fjeset på andre?

Har selv barn men aldri ammet i offentlighet, av hensyn til andre og fordi det har vært tilrettelagt med stellerom overalt så en ikke trenger lage situasjoner for folk å irritere seg over ;-)

De aller fleste mødre VET når ungen skal ha mat, så det skulle være veldig enkelt å unngå ubehagelige situasjoner uansett for hvem.....

Amm i vei, men tenk at faktisak så går det an å ta hensyn også for ammende mødre ;-)

Skrevet av:

07.nov.2010 12:40

jeg kjenner jeg har litt blandede følelser her.. og kommer veldig an på hvordan ammingen blir utført.

Det er ikke greit når det skjer gående (ja, eksempel henter fra virkeligheten) rundt på et senter, mens ungen henger og slenger i puppen... liker heller ikke å se det på cafe eller restaurant.. da går det an å gå vekk...

det er greit om man legger en klut eller noe over, slik at man slipper å se andres bryster overalt...

Skrevet av: Wolverinne

07.nov.2010 12:45

jeg synes det er helt fantastisk å se mødre som ammer barnet sitt jeg...den kontakten de får...det ser så herlig ut :)

men jeg har ikke så mye til overs for de som slenger ut puppen i en full resturant for SÅ å ta opp ungen fra vogna, og ordne ting, noe som medfører at puppen er ute til alles skue i flere min.

men vanligvis så er det jo såvidt man kan skimte en hudflekk når barnet ligger inntil puppen, så da skjønner jeg ikke hva det er å reagere for.

Skrevet av: spiresnart

07.nov.2010 12:53

jeg føler det litt sånn opp og ned. altså man skal jo ikke tenke på amming som noe sexuelt så da burde det jo igrunn være "lov" å gjøre det ute blandt folk. men folk kan reagere så da tenker jeg heller at di mødrene kan sette seg litt vekk fra folk å amme og kanskje med ryggen til. Ikke midt oppi folkene.. :)

Skrevet av: adina: )

07.nov.2010 12:54

JEg er enig med deg. Ungen må jo ha mat, og det er vel bedre å amme i noen minutter enn å måtte gå med melkespreng og melk på klærne..
Amming er en helt naturlig ting, jeg mener jo ikke at man skal blotte og veive med puppene liksom, men det må være lov til å amme litt diskre. Det er jo ikke noe moro med en skrikende unge heller.

Skrevet av: norahvem

07.nov.2010 12:55

siden det er helt naturlig og babyen må ha mat er amming offentlig helt greit:)

Skrevet av: Helene

07.nov.2010 13:08

å amme er helt normalt. Man skal vel slippe og gjemme seg på do eller noe når ungen er sulten vel? Jeg har ingenting imot å se folk amme i offentligheten. Er du dame så har du jo akkurat dem samme saken hengende under genseren.(?) blir du kvalm av og se på dine egne også da? Og når noen ammer så holder de som regel ungen så nære puppen at man ser ingenting. Og vil man ikke se så ikke se den veien! ser ikke noe problem med dette jeg :p!

Jeg er gravid nå, og kommer til å amme offentlig om jeg får til å amme. Å bry meg om hva andre tenker når jeg skal mate ungen min er det siste jeg tenker på :). Dette er da MIN mening om dette :)!

Skrevet av: Eline

07.nov.2010 13:40

Takker for kommentarer og bekreftelse på at det er ikke bare meg altså! En ser jo hvilken holdning som har de fleste tilhengerene her. Og til den anonyme som skrev her oppe at det var jo bare å bruke ammerommet som de fleste kafeer og resturanter har, her jeg bor finnes det 8 spiseplasser, noen kafeer og noen resturanter, og INGEN av de har ammerom! Jeg har forresten aldri sett en plass med ammerom heller. Sikkert praktisk, men ikke fullt så nødvendig mener nå jeg... En skal ikke være nødt til å stikke seg unna alt og alle bare for å gi babyen sin næring.... Men som sagt, dette er min mening...

Skrevet av: Siri Kathleen - Mamma til to

07.nov.2010 13:56

Eg ser virkelig ikkje problemet med offentlig amming. Barnet må jo ha mat. Eg kommer til å amme offentlig dersom mitt barn vil ha mat når vi er ute. Man viser jo ikkje hele brystet når man skal amme. Man viser en nippel pluss litt ekstra hud.. Eg kommer sikkert til å bruke amme rom så lenge der er det i nærheten, men eg lar ikkje barnet mitt gå sultent, bare fordi eg er redd for at noen kan reagere på at eg lar nippelen vise i noen sekunder. Er ikkje mange restauranter og kafeer som har amme rom, så man har ikkje så mange andre alternativ enn å amme ved bordet. Men å ta hensyn til andre er vel ikkje så vanskeligt? Ikkje ta ut puppen før man har lagt klar ungen liksom..

Skrevet av: Renate

07.nov.2010 14:56

Dette er et tema som aldri blir ferdigdiskutert! Jeg sier meg 100 % enig i det du skriver. Kan faktisk ikke forstå at noen mener vi skal sette oss inne på en toalett, der det ikke finnes ammerom. Det er helt naturlig å gi barnet sitt mat.

Og til spørsmål nummer to: Har aldri i mitt liv sett noen blotte puppene sine offentlig ved amming.

Skrevet av: Mita

07.nov.2010 15:13

Jeg har ikke noe i mot amming i offentlighet folk får gjøre som de vil, det er ingen som tvinger deg til å se på at en mor ammer. Selv pleier jeg å dekke meg til når jeg ammer offentlig, ikke for å ta hensyn til at andre syntes at amming er ekkelt, men fordi jeg syntes at det er ukomfortabelt at folk stirrer på meg når jeg ammer

Skrevet av:

07.nov.2010 15:54

Info

Profilbilde

Hvorfor bloggen?
Dette er mitt lille fristed i hverdagen som mor til to småtroll, jeg blogger om min hverdag, mine synspunkt og mine interresser.
Meg kort fortalt
Jeg er øyeblikkelig inne i mitt tredje tiår av livet, jeg er tosidig som det står i tvillingens tegn, jeg sminker meg som jenter gjør, for deretter å putte hodet innunder et panser på en bil for å skru. Jeg er sosial og elsker å skravle (til noens store fortvilelse), Jeg er spontan og impulsiv og finner på masse rart, trives med mange baller i luften på en gang. Jeg tar meg noen ganger vann over hodet, men fullfører alltid det jeg begynner på. Digger store biler med masse hester, tatoveringer og tegning. Lever og ånder for mine to diamanter som er født i 2007 og 2010. Jeg ser alltid noe positivt ved hver eneste negative ting og har lært meg til å skjønne verdien av tid. Jeg har sterke meninger og spisse albuer, og benytter meg gladlig av ytringsfriheten når jeg kan. Tror på det å være rett frem mot alle.
Utdannelse og jobb
Jeg er utdanna yrkessjåfør, og kjører semitrailer. Det er ikke blitt mye av det i det siste, siden jeg har permisjon, men jeg gleder meg til å komme bak rattet igjen. Jeg har kjørt siden 2005 og kunne ikke trives bedre enn bak rattet. Drømmen er min egen trailer...
Mitt livsordtak
"Det er umulig" sa stoltheten. "Det er risikabelt" sa opplevelsen. "Det er meningsløst" sa fornuften. "Gi det en sjanse" hvisket hjertet ♥
Kontakt meg
siri.kathleen@gmail.com

Blogurat

  Norske blogger

  Bloglovin

  bloglovin

Besøksteller

  leser bloggen nå
  besøk i dag
  besøk denne uka
  besøkende denne måneden

Månedens Mamma 2011

Januar

Januar

 • Malene Fossum
 • Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde

  Profilbilde